Nocoj se začenja festival v trdnjavi Kluže

Letošnje festivalsko dogajanje v trdnjavi Kluže se bo nocoj ob 20.30 začelo z otvoritveno slovesnostjo in gledališko predstavo Kobarid 38 - Kronika atentata v izvedbi Slovenskega stalnega gledališča Trst.

Fetsival se začenja s predstavo Kobarid 38 - Kronika atentata  Foto: Agnese Divo
Fetsival se začenja s predstavo Kobarid 38 - Kronika atentata  Foto: Agnese Divo

BOVEC> Odprtja se bosta udeležila avtor drame Dušan Jelinčič ter častni gost festivala Boris Pahor.

Predstava Kobarid 38 - Kronika atentata je nastala kot priredba Jelinčičeve drame Upor obsojenih v režiji Jerneja Kobala. V središču drame je neizvedeni atentat na Benita Mussolinija ob njegovem obisku Posočja 20. septembra 1938.

V prihodnjih dveh dneh se bodo v trdnjavi Kluže zvrstile še predstave za otroke, festivalsko dogajanje pa se bo zaključilo v nedeljo na osrednjem bovškem trgu, kjer bodo mladi umetniki prebirali poezijo Srečka Kosovela v predstavi Vzklik za človečanstvo. V nadaljevanju nedeljskega večera bo na trgu zazvenela glasba - tokrat se bo na koncertu predstavil Vasko Atanasovski trio.

Festival Kluže bosta tako kot vsa leta doslej organizirala Kulturno društvo B-51 in občina Bovec. Slednja je s finančnim vložkom kot tudi z ureditvijo nastanitev za nastopajoče omogočila izvedbo letošnjega festivala. Zaradi precej okrnjenih financ so namreč razmišljali celo, da ga letos ne bi pripravili, tako pa so ga s slabo tretjino lani razpoložljivega denarja pripravili v nekoliko okrnjeni obliki.

STA


Najbolj brano