Lea Sirk zmagovalka Melodij morja in sonca

Lea Sirk je s pesmijo Moj profil velika zmagovalka letošnjega festivala Melodije morja in sonca. Strokovna žirija ji je prisodila še nagrado za najboljšo glasbo, pod katero se je podpisal tudi Tomy DeClerque.

Lea Sirk je s pesmijo Moj profil velika zmagovalka letošnjega 
festivala Melodije morja in sonca. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lea Sirk je s pesmijo Moj profil velika zmagovalka letošnjega festivala Melodije morja in sonca. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Lea Sirk je za skladbo Moj profil skupaj prejela največje število točk v seštevku točk strokovne žirije, izbranih radijskih postaj, občinstva v portoroškem Avditoriju in po telefonu.

Nagrado za najboljšo izvedbo je prejela Manca Špik, ki je zapela pesem Kjer pomol poljubi morje.

Za najboljše besedilo je bil nagrajen Bogdan za skladbo z naslovom Kanela.

Nagrada Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca pa je šla v roke skupine Proteus za skladbo Odklop.

Za nagrade strokovne žirije in veliko nagrado festivala se je potegovalo 14 skladb oziroma izvajalcev. Nastopili so še Steffy, The Plut Family, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Irena Vrčkovnik in MJAV, Klapa Semikantá, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj ter Kalamari.

Strokovno žirijo so sestavljali predsednica Marta Zore, Patrik Greblo, Damjan Levec - Emperatrizz, Alesh Maatko in Dajana Makovec.


Najbolj brano