Enzo Hrovatin danes snema ploščo v živo

Drevišnja oddaja Radio Live! na Radiu Koper bo posebna, saj bo Enzo Hrovatin, izolski kantavtor, ki ga povezujemo zlasti s Faraoni, a se že nekaj let posveča samostojni glasbeni poti, svoj drugi album posnel kar v živo.

Nastop  Enza Hrovatina na koprskem radiu naj bi doživel tudi izid na plošči Foto: Maja Pertič Gombač
Nastop Enza Hrovatina na koprskem radiu naj bi doživel tudi izid na plošči Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > “Za ploščo v živo sem se med drugim odločil tudi zato, ker me spremljajo odlični glasbeniki,” pravi Enzo Hrovatin. Ansambel je poimenoval Negratenera, po vinu, ki ga je pripravljala njegova babica in ga bo menda mogoče okusiti tudi po današnjem nastopu ob 18. uri na koprskem radiu, kjer ga bo gostil Blaž Maljevac.

Na plošči bo nekaj pesmi s kantavtorskega prvenca Volaria dismentegarte, na katerem so zadonele pesmi v izolskem narečju pripadnikov italijanske skupnosti, a jih je sedaj s pomočjo Leona Oblaka prepesnil v slovenščino: “Italijanščina se očitno ni najbolj obnesla, saj ni bilo dovolj podpore, da bi nadaljeval v tej smeri, je pa bilo povpraševanje po nekaterih skladbah s te plošče, tako da smo jih prevedli.” Družbo na plošči jim bo delalo tudi nekaj novih skladb, skladba Spreminjam se z lanskega MMS in nekaj skladb, napisanih za časa Faraonov, kot so Solinar, Imej me vedno seboj,Mi ljudje smo kot morje in druge, ki bodo tokrat dobile novo preobleko. S Faraoni bodo sicer v sklopu jubilejne turneje odigrali še dva koncerta od zastavljenih petih, in sicer v Ljubljani in izolskem San Simonu, a doslej se niso pogovarjali, da bi skupno pot še nadaljevali.

Snemanje plošč v živo je, denimo, v oddaji Izštekani na Valu 202 že domala stalnica, v dvajsetih letih, odkar so na Radiu Koper začeli z oddajo Radio Live! (ta je lani doživela prevetritev in posodobitev, saj jo med drugim možno spremljati tudi prek prenosa slike na radijski spletni strani) pa bo to prvi tovrstni plod oddaje. Enzo Hrovatin, ki že načrtuje naslednjo ploščo, pravi, da je snemanje v živo zahteven izziv, ki pa se ga zelo veseli. “Zavedam se napetosti, a želim si, da bi na plošči zaživel zvok, kakršnega je moč ustvariti zgolj pred občinstvom. Zato ne nameravam naknadno ničesar dosnemavati,” zatrjuje.

Prenos v živo, ki se začne ob 18. uri, si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.rtvslo.si/radiokoper/stream

MPG


Najbolj brano