• Organizator Odprte kuhne Lior Kochavy pravi,  da so bili 
obiskovalci ob zadnji junijski tržnici  nejevoljni zaradi manjše 
ponudbe
    Organizator Odprte kuhne Lior Kochavy pravi, da so bili obiskovalci ob zadnji junijski tržnici nejevoljni zaradi manjše ponudbe
    Foto: Dokumentacija Pn

V novi številki Primorskih novic preberite

ponedeljek, 26. junij 2017, 19:38

Odprta kuhna, kulinarična tržnica z jedmi z vsega sveta, ki se je po slovenskih mestih dobro prijela, je v Kopru okrnjena. Tretjino Carpacciovega trga, kjer so gostinci enkrat mesečno postavili stojnice, namreč zdaj zasedajo mize nove restavracije Carpaccio. Organizator Odprte kuhne Lior Kochavy pravi, da so bili obiskovalci ob zadnji junijski tržnici nejevoljni zaradi manjše ponudbe: “Nastala situacija pomeni težavo za izvedbo Odprte kuhne.”

Pred sodnico prisegel na Koran, da je nedolžen

“Jaz nisem Hoxhaj, jaz sem Imeri. Nisem vedel, kdo so ti ljudje. Imam pet restavracij in ne potrebujem droge,” je 44-letni Besim Imeri iz Pirana danes odločno zatrdil, da je nedolžen. Za nedolžnega se je izreklo tudi preostalih pet obtoženih v združbi okrog izolskih “Kober”, preostalih deset pa bo sodnica zaslišala konec tega in v začetku prihodnjega tedna.

V Luki upajo, da so po debati s svetniki bliže pomolu

Koprski župan Boris Popovič se je sicer opravičil, tretjina občinskih svetnikov in več zaposlenih na občini ter predstavnikov krajevnih skupnosti pa se je odzvala vabilu uprave Luke Koper, da jim še enkrat podrobno predstavi vse naložbe v pristanišču, na čelu s podaljšanjem prvega pomola, najprej za 100 metrov v morje, kasneje pa še za 150 metrov v kopno.

Park ali galerija po Benčiču

V Listi Izolani so že decembra 2015 predlagali, da bi park ob Velikem trgu poimenovali po izolskem preminulem umetniku Borisu Benčiču, pa je park še vedno brez imena. Nedavno je župan Igor Kolenc predlagal, da bi po Benčiču preimenovali Galerijo Alga in pobudo uvrstil na zadnjo sejo občinskega sveta, a niti ta predlog ni padel na plodna tla.

Izolska bolnišnica z gradbenim dovoljenjem nestrpno čaka novi heliodrom ob urgenci

Da izolska bolnišnica (SBI) ob urgentnem centru nujno potrebuje heliodrom - prostor za pristajanje helikopterja nujne medicinske pomoči, se tudi zdravstveno ministrstvo zaveda že dobro leto. A se je, kljub temu, da je že od lanskega decembra nared gradbeno dovoljenje, gradnja odmikala, saj investitor čaka na denar iz evropskih skladov. Zdaj naj bi ga kmalu dobil, tako da naj bi heliodrom zgradili v približno treh mesecih.

Kozino bi širili s hišami za mlade družine

Hrpeljsko-kozinski svetniki se strinjajo, da občina od Agrarne skupnosti Draga odkupi 12.500 kvadratnih metrov zazidljivega zemljišča ob Bazoviški cesti v bližini hotela Admiral, kjer bi mlade družine lahko zidale tipske hiše. Občina bi parcelo tudi komunalno uredila.

V lovskih vrstah je vse več žensk

Med 14 lovci, ki so pred nekaj dnevi opravili izpit in se pridružili zeleni bratovščini Brkinsko-kraške lovske zveze, so kar štiri ženske. V Sloveniji njihove delež med lovci narašča, lovske izkaznice jih ima že 463. Se pa kljub temu moškim lovcem ni treba bati, da bodo med zelenimi uniformami začela prevladovati krila, saj je vseh lovcev v Sloveniji kar 22.000.

Laščakova vila je spet v igri

Projekt remiza, za obnovo katere naj bi občina dobila denar na razpisu, je propadel, zdaj se je znašla pred dilemo: če hoče denar EU, mora najti alternativo, sicer se lahko celo zgodi, da se bo za nekaj milijoni evrov obrisala pod nosom. Župan Matej Arčon pravi, da sta v igri dve možnosti, a jih še ne razkriva. Potrjuje še, da obstaja tudi možnost obnove Laščakove vile, če bi jo država predala občini.

“Pogodba za igranje v Kopru je veljavna”

Med najbolj iskanimi osebnostmi v nogometnem svetu je bil v zadnjih dneh zagotovo tudi predsednik NK Ankaran Sebastjan Dvojmoč, saj je v zvezi novim nogometnim prvoligašem še precej neznank.


Povej naprej: