• V  upravi Luke Koper, ki jo  vodi Drago Matić, niso naklonjeni 
vladnim zamislim, da bi se aktivno  vključevali v predreferendumsko kampanjo o vladnem zakonu o drugem  tiru.
    V upravi Luke Koper, ki jo vodi Drago Matić, niso naklonjeni vladnim zamislim, da bi se aktivno vključevali v predreferendumsko kampanjo o vladnem zakonu o drugem tiru.
    Foto: Zdravko Primožič/Fpa

V novi številki Primorskih novic preberite

sreda, 23. avgust 2017, 19:55

V upravi Luke Koper, ki jo vodi Drago Matić, niso naklonjeni vladnim zamislim, da bi se aktivno vključevali v predreferendumsko kampanjo o vladnem zakonu o drugem tiru. Prav tako se v kampanjo ne bodo vključevali v Intereuropi, ki jo vodi Ernest Gortan. V obeh podjetij seveda vseskozi podpirajo gradnjo drugega tira.

DUTB povozila Arčona in druge dražitelje za Edo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je z višanjem cen na današnji javni dražbi kupila vse trgovsko-storitvene lokale, pisarniške prostore in gostinske prostore v Eda centru. Stečajna upraviteljica je z obogatitvijo stečajne mase za skupaj 11,7 milijona evrov zadovoljna, novogoriški župan Matej Arčon in drugi dražitelji, ki so računali na nekatere prostore, pa poparjeni.

Dve tretjini stanovalcev sta se strinjali s posekom dreves

Ko so prejšnji teden gradbinci začeli urejati območje ob blokih na Cesti na Markovec, kjer bodo zgradili 33 dodatnih parkirnih mest, so zaradi posegov morala pasti tudi več kot 40 let stara drevesa. To je nekatere Koprčane tako vznemirilo, da so prek družbenih omrežjih ogorčeno komentirali dogajanje, na kar smo tudi opozorili v našem prispevku. Zdaj pa so se oglasili še tamkajšnji stanovalci, ki zagovarjajo posek in trdijo, da imajo za to tehtne razloge.

Gradnja Centra Obala se nadaljuje

Iz Ljubljane je danes prišla dobra novica: predstavniki ministrstva za delo in podjetja Dema Plus so se dogovorili, da bo gradbinec na Debelem rtiču nadaljeval z deli ter objekt Center Obala, namenjen ljudem s posebnimi potrebami, skupaj z uporabnim dovoljenjem predal čez šest mesecev.

Predrago seno za lipiške konje

Posledice suše, ki je več kot prepolovila letošnjo količino sena, občutijo tudi v Kobilarni Lipica. Tam so razveljavili že dva javna razpisa za nakup sena, ker je edina ponudba za skoraj dvakrat presegla znesek, ki so ga predvideli. Tretjega razpisa ne bo, krmo nameravajo odkupiti neposredno pri kmetih. A tudi pri njih je sena vse manj, cene pa so vse višje.

Vkopali bodo daljnovod med Kobaridom in Bovcem

Načrtovan vkop dvosistemskega kablovoda med Kobaridom in Bovcem bo imel tri dobre posledice. Zmanjšali bodo nihanje električne napetosti in s tem škode v podjetjih, po trasi bodo speljali kolesarsko stezo, hkrati pa nameravajo urediti tudi obvozno cesto proti Trnovem ob Soči, da ki bo služila tudi v času urejanja zadnjega odseka ceste v kobariških ovinkih.

Preveč dobrega za eno samo soboto

V soboto se bodo na Idrijskem in Cerkljanskem sočasno odvijale vrhunske prireditve. Dnevu žlikrofov so dodali množico nepovezanih prazničnih dogodkov. Na Hudem polju in na Vojskem se bodo spominjali prenosa ranjencev leta 1944. Ob sv. Ivanu na Šebreljah pa bo Divja baba promovirala neandertalčevo piščal.

Časar že četrtič noče sodnice

Čeprav mu je povedala, da je tožilstvo zavrglo njegovo ovadbo proti njej, je Robert Časar danes znova predlagal izločitev sodnice Orjane Trunkl, poleg nje pa tudi predsednice in podpredsednika koprskega okrožnega sodišča. Tudi danes se Časar tako ni izrekel, ali je kriv oškodovanja Luke za 76.000 evrov ob najemu varnostne službe WTN pred desetimi leti.


Povej naprej: