• Krajani in gostinci na Trgu 1. maja so obupani zaradi nesnage 
golobov, v zadnjem času pa tudi galebov.
    Krajani in gostinci na Trgu 1. maja so obupani zaradi nesnage golobov, v zadnjem času pa tudi galebov.
    Foto: Alenka Šuto

V novi številki Primorskih novic preberite

petek, 28. april 2017, 19:57

“Polkna in okna imamo vsa bela od golobjih in galebjih iztrebkov, ko stopimo na ulico pa je spet povsod nesnaga!” je ogorčena Alenka Šuto, ki živi na Trgu 1. maja v Piranu. “To je grozno, grozno!” pritrdi Pirančanka Lidija Radojkovič, ki prav tako prebiva na Trgu 1. maja. Po njenem pripovedovanju je nekemu gostu lokala, ki ima mize ob vodnjaku, priletel golobji iztrebek naravnost v skodelico.

Pri 56 do službe za nedoločen čas

Na območju koprske enote zavoda za zaposlovanje, to je od Kopra do Postojne, je prijavljenih več kot 6600 iskalcev zaposlitve. Med njimi je več kot 40 odstotkov starejših od 50 let.

Kanališčina se bo podražila

Poskusno obratovanje čistilne naprave ob Vrtojbici gre h koncu, javno podjetje Vodovodi in kanalizacija naj bi jo prevzelo v upravljanje konec julija. Takrat se bodo podražile tudi položnice na Goriškem.

Slovo tudi z raztrosom pepela

V štirih kraško-brkinskih občinah žarni pokopi že dolgo presegajo število klasičnih. Vse več pa v Komunalno stanovanjskem podjetju Sežana, ki upravlja s pokopališči na tem območju, opravijo tudi raztrosov.

Skale ne bodo več visele nad glavami

Vaščani Bezovice in Podpeči pod Kraškim robom bodo čez nekaj mesecev lahko bolj mirno spali. Podpisana je namreč pogodba o sanaciji stene in plazov nad vasema.

Ne bojim se tega, kar sem

Akademski slikar Gani Llalloshi na platna prinaša tisto, kar se mu dogaja. Pred dvema mesecema je v galeriji Insula v ciklu My balcony z gledalci delil razglede s svojega lucijskega balkona, v teh dneh pa jih v koprski galeriji Meduza s serijo akvarelov vabi, da zaplešejo z njim.

Bliže stečaju kot Evropi?

Nogometno prvenstvo prehaja v sklepni mesec, ko bodo padle vse končne odločitve. V Kopru ob predstavah na igrišču ne gre zanemariti tudi dogajanja v zvezi z licenciranjem in prisilno poravnavo, kjer formalno drugi upnik Delona d.o.o. vse bolj stopnjuje pritisk.

Prihaja Golemac

Sobotna zadnja tekma Sixt Primorske v ligi za obstanek ponuja dvoboj najboljših ekip spodnjega dela lestvice, za koprsko občinstvo pa najbrž tudi predstavitev novega trenerja.

Zelišča so spet moderna

Za vsako bolezen raste rož'ca, sta učila Pehta in Kosobrin. Da je naravno najbolj zdravo, spet prisega vse več ljudi. Vse več se jih izobražuje, kako pravilno nabirati, pridelovati in predelovati zelišča.

Rudi Bučar: “Vedel sem, da bo glasba moja pot, pa tudi, če bom jedel česen in koprive”

Kantavtor Rudi Bučar je na odru Gledališča Koper odgovarjal na vprašanja novinarke Primorskih novic Vesne Humar.


Povej naprej: