• Foto: Tomaž Primožič/Fpa

V novi številki Primorskih novic preberite

sreda, 22. februar 2017, 21:05

Šestintridesetletnika, ki je pred dnevi v Izoli umoril 53-letno žensko, so iz psihiatrične bolnišnice v Idriji premestili v enoto za forenzično psihiatrijo mariborskega kliničnega centra.

Vsako leto več volkov

Na območju Slovenije živi približno 52 volkov, je pokazala raziskava, ki so jo opravili Zavod za gozdove Slovenije, Biotehniška in Veterinarska fakulteta ter društvo Dinaricum.

Selitev leščurjev bi lahko postala turistična atrakcija

Na Okolju Piran bodo že tretjič zaprosili agencijo za okolje za dovoljenje za selitev leščurjev iz kopalnih voda nekoliko globlje v morje.

Prodali vsa stanovanja v Brinju

Na zadnji, četrti dražbi stanovanj iz zapuščine propadlega podjetja Stavbenik so v soseski Brinje na Kozini prodali še zadnji dve od dvanajstih stanovanj.

Trenja v Zdravstvenem domu Idrija

Direktorica Zdravstvenega doma Idrija mag. Urška Močnik je kot odgovor na zavrnitev sveta zavoda, ki je pred dnevi ni imenoval za novi mandat, javno predstavila svoj program in dosedanje rezultate.

Ledeni možje in lepa izkušnja

Nedavno je Plavalni klub Biser izpeljal prvo štafetno zimsko plavanje od Kanegre do Bernardina. Hrvaški mejni organi so ob tej priložnosti odprli začasni mejni prehod v Kanegri, na morju pa so pregled opravili tudi Slovenci.

“Kriva” sta Wagner in bratov klarinet

15-letni novogoriški klarinetist Vid Boršič, ki je ob vpisu v novogoriško glasbeno šolo želel igrati saksofon, je lani prvič okusil velik pritisk in adrenalin državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov Temsig.


Povej naprej:

 
Mnenja