S sejmom zdravja gredo med ljudi

S sejmom zdravja in predstavitvijo zavodov in nevladnih organizacij, ki z različnimi programi spodbujajo k zdravemu načinu življenja in skrbi za zdravje za vse generacije, se je na Bevkovem trgu včeraj začel osrednji del novogoriškega Festivala zdravja. Letos poteka pod geslom Moje zdravje - moja pravica.

 Foto: Mitja Marussig
Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Do nedelje, ko bodo dogajanje sklenili s čezmejno športno prireditvijo Vivicitta-Poživimo mesti, sodelujoči ponujajo številne izkustvene in ustvarjalne delavnice, vodene vadbe in predavanja, tudi o zdravih življenjskih izbirah, pomembnosti spanja, hoji in pohodništvu, cepljenju proti HPV, izzivih dolgotrajne oskrbe in skupnosti za starejše v Novi Gorici, zdravih odnosih in zasvojenosti z digitalno tehnologijo.

Številni Novogoričani so se že včeraj ustavili ob stojnicah in prisluhnili nasvetom iz prve roke, preverili krvni tlak, sladkor in holesterol ali obudili znanje iz nudenja prve pomoči, nekateri pa so celo zaplesali ob skupinskem plesu Goriškega društva za osteoporozo.


Najbolj brano