Mura odnesla koprske pokalne sanje

Edina primorska ekipa, ki se bo v nadaljevanju tekmovanja borila za pokalno lovoriko, bo Gorica, ki je odpihnila Radomlje. Koprski privrženci so na Bonifiki po maratonski tekmi doživeli nov šok, saj jih je po enajstmetrovkah izločila Mura s 6:5 (1:1, 0:0)

Koprčane je v vodstvo popeljal Nik Omladič (desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčane je v vodstvo popeljal Nik Omladič (desno). Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Edini prvoligaški dvoboj četrtfinala slovenskega nogometnega pokala je bil odigran na Bonifiki med Koprom in Muro. Oboji bi se lahko v predtekmovanje evropskega pokala prebili le z osvojitvijo nacionalnega pokala. Koper je v prvenstvu po slabem drugem delu sezone zakockal preboj v Evropo skozi prvo ligo, prav tako Mura, ki je blizu skupine klubov v boju za obstanek.

Čeprav na Bonifiki Mura resnici na ljubo ni pokazala prav veliko, pa je po zadnji prvenstveni zmagi ekipa Tončija Žlogarja imela dovolj volje in samozavesti ter razpoloženega vratarja Klemna Mihelaka, da je tekmo pripeljala do izvajanja enajstmetrovk. V prvem polčasu je bil Koper podjetnejši, s šestimi streli v okvir vrat.

Mreži sta se zatresli v zadnji tretjini rednega dela tekme. V 77. minuti je v polno zadel Nik Omladič, v 85. minuti pa je po izvajanju s kota žogo v koprsko mrežo preusmeril Leard Sadriu za 1:1. Koprčani so imeli še priložnost prek Eneja Jeleniča, a je bil Mihelak na mestu.

V prvem podaljšku so imeli gostitelji srečo, da je sodnik Martin Matoša spregledal prekršek nad gostujočim napadalcem Robertom Čakšem za najstrožjo kazen. Slednjič tudi podaljška nista odločila zmagovalca.

V loteriji strelov z enajstih metrov je domači vratar Jan Koprivec ubranil strel Almina Kurtoviću, toda zatem tudi rumeno-modri niso bili natančni. Najprej v prečnik žogo poslal Mark Pabai, prek vrat pa je šesti seriji meril Tino Blaž Lauš. Tekmo je odločil Žan Trontelj za končni izid 5:6. in za koprsko žalost in veselje Prekmurcev.


Najbolj brano