Vse najboljše, Matko!

Jutri se bodo v Centru mladih Koper (CMK) spomnili svojega nekdanjega sodelavca Matka Jovičića, ki je lani veliko prezgodaj umrl zaradi hude bolezni, in bučno proslavili njegov rojstni dan z nastopom zasedb, ki so mu bile pri srcu.

Matko Jovičić bi te dni praznoval svoj 34. rojstni dan.  Foto: Facebook
Matko Jovičić bi te dni praznoval svoj 34. rojstni dan.  Foto: Facebook

KOPER > Matka Jovičića se mnogi spominjajo kot vselej nasmejanega natakarja v številnih koprskih “kafičih”, pa tudi kot zvestega obiskovalca koncertov in večnega optimista. Na koprski alternativni sceni je pustil močan vtis in prav zato se bodo le nekaj dni po tem, ko bi Matko slavil svoj 34. rojstni dan, v njegovem 'domačem' CMK-ju zbrali njegovi prijatelji - teh ni bilo malo - družinski člani in tisti, ki so ga tako ali drugače poznali. Ob čem, se sprašujete? Ob dobri glasbi.

“Ker nam še vedno nekako ne gre v račun, da 20. februarja ne bomo več nazdravljali za šankom Centra mladih Koper na enak način kot doslej, vas lepo vabimo na praznovanje rojstnega dne sodelavca, prijatelja ter sejalca dobre volje in razumevanja - Matkota,” so zapisali v CMK in dodali: “S skupnimi in čim bolj objektivnimi močmi smo na kup zbrali lokalno alternativno smetano, ki je bila Matkotu pri srcu in katere del je bil tudi on sam.”

Od 20. ure pa vse do polnoči se bodo tako zvrstili nastopi domačih zasedb NOAIR, Paranoise, Omega Sun, Human Host Body in Guattari. Dogodek je dobrodelne narave, izkupiček od vstopnine oziroma prostovoljnih prispevkov bo Kulturno društvo Ambiental Performances v celoti namenilo družini pokojnika.


Najbolj brano