Ob dvajsetletnici Akademskega pevskega zbora UP še posebej slovesen niz

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem že 15. sezono v Kopru prireja mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, ki ga nedeljo v dvorani sv. Frančiška ob 19. uri odpira Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL).

Koncertni cikel Simfonic voices v nedeljo odpira Simfonični 
orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL).   Foto: KATARINA PODGORŠEK/Arhiv FLJ
Koncertni cikel Simfonic voices v nedeljo odpira Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL).  Foto: KATARINA PODGORŠEK/Arhiv FLJ

KOPER > Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) sodi med najvidnejše mladinske orkestre v Sloveniji, so zapisali prireditelji in ob tem poudarili, da se je v preteklosti z velikimi uspehi predstavil tako na domačih kot tujih odrih - od Dresdna, Münchna, Gradca, Budimpešte, Beograda do Sarajeva in Zenice. Pod vodstvom Slavena Kulenovića, enega najuspešnejših dirigentov mlade generacije, bodo glasbenice in glasbeniki med drugim izvedli Simfonijo št. 9 Iz novega sveta, s čimer se želijo pokloniti skladatelju Antonin Dvořáku ob 120. obletnici njegove smrti.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem letos praznuje 20-letnico delovanja, zato bo letošnji niz, naslovljen prav po simfoniji Iz novega sveta, še nekoliko slovesnejši. Na koncertih se bodo v prihodnje predstavili še vrhunski domači in tuji sestavi kot so Komorni zbor Dekor, Hambur Girls' choir iz Nemčije, Komorni zbor KGBL, Westmister College Chamber Singers iz Amerike, Camerata academica Koper in dekliška zbora Glasbene šole Koper in seveda APZ Univerze na Primorskem, ki ga umetniško vodi in dirigira Ambrož Čopi, sicer tudi snovalec cikla Simfonic Voices.

Cikel letos obsega šest koncertov, ki jih bodo izvedli bodisi v koprski stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja bodisi v dvorani sv. Frančiška. Na tri vabijo še v marcu, nato bosta še po en v aprilu in maju. Vsem koncertom bodo obiskovalci prisluhnili brezplačno.


Najbolj brano