V vrhu Golobovega podjetja zdaj Miran Klanjšček

Družba Star Solar, ki je v lasti premierja Roberta Goloba, ima novega direktorja. Zadnje dobre štiri mesece ga je vodila Luna Golob, premierjeva najstniška hči, zadnje dni lanskega leta pa je novi direktor postal Miran Klanjšček, soprog poslanke Svobode Mirjam Bon Klanjšček.

Družba Star Solar, ki je od sredine novembra v lasti Roberta Goloba, 
ima sedež v Novi Gorici.
Družba Star Solar, ki je od sredine novembra v lasti Roberta Goloba, ima sedež v Novi Gorici. 

NOVA GORICA Premier Robert Golob je z ločitvijo konec prejšnjega leta postal podjetnik, vrnil se je v energetske vode. Postal je edini družbenik družbe Star Solar, njena edina dejavnost je proizvodnja elektrike prek štirih sončnih elektrarn.

Sredi julija je direktorsko mesto prevzela Luna Golob, najstniška hči predsednika vlade. Pogled na podatke spletnega portala Ajpes razkrije, da so ji pooblastila prenehala 28. decembra lani, dan kasneje pa je direktorsko mesto prevzel Miran Klanjšček. Gre za soproga poslanke Svobode Mirjam Bon Klanjšček, ki je v preteklosti bila poslanka SAB.

O spremembi v podjetju je sicer prvi poročal portal Moja Dolenjska. Klanjšček je bil do lanskega junija direktor podjetja Trine, kjer je tudi eden od ustanoviteljev in ima 29-odstotni delež. Podjetje upravlja casino Venko na Dobrovem v Brdih. Luna Golob je bila na čelo podjetja imenovana julija lani. V premierjevem kabinetu so prejšnji teden za spletni portal N1 pojasnili, da je šlo za začasno imenovanje.

Star Solar, ki se ukvarja s sončnimi elektrarnami, sedež pa ima v Novi Gorici, je v središču pozornosti od lanskega novembra, ko je Golob postal lastnik podjetja. Pred tem je bila izključna lastnica njegova nekdanja žena Jana Nemec Golob, nekaj časa je bila tudi zastopnica. Lastnica družbe, kakršna je danes, je postala konec leta 2012.

Po ločitvi in delitvi premoženja na pol je delež v podjetju pripadel Golobu. Ta je v začetku decembra lani zaradi sporazumne razveze zakonske zveze in s tem povezane delitve premoženja z nekdanjo soprogo Komisiji za preprečevanje korupcije prijavil spremembo premoženjskega stanja. Ta je nastala pri lastništvu nepremičnin in lastništvu omenjenega podjetja. Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije za funkcionarje ne prepoveduje lastništva v podjetjih.


Najbolj brano