Zlata zapestnica za prvorojenko Lano

V šempetrski porodnišnici so, kot je v navadi, obdarili prvorojenko v novem letu. Mala Lana, ki je na svet prišla 1. januarja ob 8.31, je danes prejela zlato zapestnico. V dobrodelni akciji pa so v bolnišnici zbrali denar za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke.

Mala Lana je ob prejetju zapestnice mirno spala v naročju mamice 
Nike Grosar.  Foto: Alenka Ožbot
Mala Lana je ob prejetju zapestnice mirno spala v naročju mamice Nike Grosar.  Foto: Alenka Ožbot

ŠEMPETER > “Mamicam vedno govorim, da vemo za vse mehanizme, hormonske in druge, ki vodijo do poroda. Zakaj se otrok rodi ravno v določenem trenutku, pa še zdaj nismo 'pogruntali' - sicer bi bila porodnišnica odprta od 7. do 15. ure, brez vikendov, tako pa deluje 24 ur na dan,” se je pred obdaritvijo prvorojenke Lane malo pošalila predstojnica ginekološko-porodniške službe v šempetrski bolnišnici Alenka Zavrtanik Čelan. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič je malčici zaželel, naj ji bodo zvezde naklonjene in naj jo spremlja sreča, zlato zapestnico pa ji je nadela glavna sestra ginekološko-porodniške službe Snežana Kuzmanović Taurian. Mama Nika Grosar iz Šempetra je bila pozornosti zelo vesela, zaupala pa nam je, da je novorojenčica prvo darilo dobila od dedka, in sicer šah. Lana namreč prihaja iz šahovske družine, njen dedek jeznani šahist Aljoša Grosar.

Pediatrinja Tina Lozej je ob tej priložnosti povedala, da bo tudi v šempetrski porodnišnici možen odpust novorojenčkov že drugi dan po rojstvu. “To je za mamice, ki si to želijo, in za novorojenčke, ki so zdravi. To možnost bomo ponudili mamicam mnogorodkam oziroma, ki so že rodile, pri njih se dojenje prej vzpostavi in so vešče rokovanja z novorojenčkom in nege.”

V šempetrski bolnišnici so zelo zadovoljni tudi z odzivom na dobrodelno akcijo, v kateri so zbirali denar za nakup grelno-reanimacijske posteljice za pediatrični oddelek. Naj spomnimo, približno 40 vinarjev je podarilo svoja najboljša vina na dražbo za dober namen. “Z donacijami smo zbrali 16.100 evrov, vinarji so donirali vrhunska vina, in to je lep izkupiček. Poleg tega je prišlo v decembru preko 'navadnih' ali rednih donatorskih pogodb še kar nekaj denarja, skupno približno 40.000 evrov, in vse skupaj bo šlo za potrebe otroškega oddelka, “ je zadovoljen direktor bolnišnice.


Najbolj brano