Se je Janković vpletel v razpis za direktorja Kina Šiška? Dvema kandidatoma predlagal umik kandidature

Dosedanji direktor Centra urbane kulture Kino Šiška Simon Kardum je bil nedavno imenovan za člana uprave RTV Slovenija, zaradi česar so v zavodu objavili razpis za njegovega naslednjika. V izbiro novega direktorja Kina Šiška naj bi se vpletel celo ljubljanski župan Zoran Janković.

Kino Šiška je zaradi imenovanja Simona Karduma v upravo RTVS 
ostal brez direktorja.  Foto: Marko Vavpotič
Kino Šiška je zaradi imenovanja Simona Karduma v upravo RTVS ostal brez direktorja.  Foto: Marko Vavpotič

LJUBLJANA > Kot je danes poročal portal N1, so na razpis prispele tri prijave, od tega pa naj bi le dva kandidata izpolnjevala razpisne pogoje. Župan Janković naj bi obema svetoval, naj svoji kandidaturi umakneta.

Prvi izmed kandidatov je nekdanji Kardumov pomočnik za menedžment in finance Mitja Bravhar, ki je po direktorjevem odhodu opravljal funkcijo vršilca dolžnosti direktorja, drugi pa glasbeni urednik na Valu 202 Žiga Klančar.

Tako Bravhar kot Klančar sta svoji kandidaturi kmalu po srečanju z Jankovićem umaknila. V kabinetu župana so za N1 potrdili, da jima je Janković to tudi svetoval, niso pa pojasnili razlogov za to. Bravhar je za portal potrdil tudi, da je kandidaturo umaknil iz osebnih razlogov in da se še naprej vidi v upravi Kina Šiška.

Novinarji N1 še navajajo, da naj bi bil Jankovićev favorit v bitki za direktorja Tibor Mihelič Syed, sedanji direktor Slovenskega mladinskega gledališča. Klančar naj bi na pogovor z Jankovićem prišel prav s Syedom, na pogovoru pa naj bi se vsi strinjali, da je Syed primernejši kandidat. Prav to naj bi bil razlog, da je Klančar odstopil od kandidature. Mihelič Syed se na septembrski razpis sicer ni prijavil, tudi zdaj pa še ni popolnoma prepričan, ali se bo prijavil na ponovljeni razpis, še poroča N1.


Najbolj brano