Ilirska Bistrica: v veseli december s prižigom lučk, Miklavžem in drsališčem

S prižigom prazničnih luči, odprtjem drsališča v Parku Nade Žagar in obiskom Miklavža so v soboto tudi v Ilirski Bistrici uradno vstopili v veseli december.

Tudi letos se tako na kot tudi ob drsališču obeta pestro dogajanje.  Foto: Občina Ilirska Bistrica
Tudi letos se tako na kot tudi ob drsališču obeta pestro dogajanje.  Foto: Občina Ilirska Bistrica

ILIRSKA BISTRICA Prižig luči in odprtje drsališča je pospremil Miklavžev sejem z bogato ponudbo izdelkov lokalnih proizvajalcev in društev, v parku pa je ponovno oživela Pravljična dežela, ki bo s pravljičnimi junaki tudi letošnji december vabila zlasti najmlajše. Te ob drsališču čaka tudi foto kotiček in Božičkov nabiralnik, v katerega lahko oddajo pisma s svojimi željami. Najmlajše bo zadnjo soboto v letu v Domu na Vidmu obiskal še Dedek Mraz. Ob koncih tedna bo na drsališču organizirana vodena animacija Ledeni poligon. Da bo čakanje na proste drsalke hitreje minilo, je s Knjigobežnico poskrbela Knjižnica Makse Samsa, Vrtec Jožefe Maslo pa je tudi letos poskrbel za novo družinsko pustolovščino Skrivnostni labirint.

Poleg pestrega nabora dejavnosti, ki jih pripravljata ilirskobistriška občina in TIC, se letos Bistričanom obeta tudi kar nekaj glasbene zabave. Zanjo bo že to soboto ob drsališču poskrbela skupina Nova pravila, 16. decembra v Ilirsko Bistrico prihaja legendarna hrvaška zasedba Parni Valjak, dan pozneje bo v OŠ Antona Žnideršiča božično-novoletni koncert Alpskega kvinteta z gosti, 23. decembra pa še božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica. Pestro bo tudi izven mesta. V Ribiškem domu Soze 16. decembra pripravljajo Božič na jezeru, v Zabičah pa bo 23. decembra nastopila skupina Calypso.


Najbolj brano