Tatjana in Jože bosta lažje preživela zimo

Lucija je bila v petek dobrodelna. Gianfranco Giassi, predsednik Turističnega društva Solinar Strunjan, je srčnima partnerjema, brezdomnima Tatjani in Jožetu, izročil ovojnico z nedavno zbranim dobrodelnim prispevkom. “Iskrena vam hvala,” sta bila do solz ganjena Tatjana in Jože.

Gianfranco Giassi (v sredini) je včeraj predal dobrodelni prispevek 
brezdomnemu paru Jožetu in Tatjani.  Foto: Alenka Penjak
Gianfranco Giassi (v sredini) je včeraj predal dobrodelni prispevek brezdomnemu paru Jožetu in Tatjani.  Foto: Alenka Penjak

LUCIJA > Ne zgodi se pogosto, da Kažun Piran, program celovite skrbi za brezdomne v Občini Piran, prejme finančno donacijo, ki bi olajšala življenje brezdomcem. A tokrat se je zgodilo prav to.

Turistično društvo Solinar Strunjan, organizator nedavne prireditve Praznik kakijev, je sprejelo odločitev, da bo darove, pobrane pri sveti maši, ki se je zgodila 12. novembra v šotoru, podarilo pomoči potrebnim. Komisija, ki so jo sestavljali Zora Mužinić, Barbara Orehek Girandon in Marisa Žagar, je najprej ugotovila, da so ljudje darovali 376 evrov.

Vendar se dobrodelnost ni zaključila pri tem. V sklopu praznika je potekala tudi licitacija za največji kaki. Zanj je največ, 20 evrov, ponudil Denis Kavo ter se pridružil odločitvi društva, naj denar prejmejo tisti, ki imajo najmanj. Razliko štirih evrov je dodal Gianfranco Giassi in včeraj osebno Tatjani in Jožetu izročil ovojnico z okroglimi 400 evri.

“Zanju je to velika vsota,” poudarja Aljoša Golubič, strokovni sodelavec v programu Kažun Piran. “Pomagala jima bo preživeti zimo na toplem in lahko si bosta pokrila tudi stroške, ki jih imata zadnje čase zaradi zdravstvenih težav. Z Gianfrancom Giassijem že dolgo sodelujemo, saj mu naši uporabniki pomagajo pri delih na njivi. S tem prispevkom je skupaj s sokrajani dokazal, da imajo res veliko srce,” poudarja Aljoša Golubič.

Skupaj s sodelavci v Kažunu Piran, programu celovite skrbi za brezdomne v Občini Piran, je za prejemnika donacije izbral Tatjano in Jožeta, ki živita v prikolici na obrobju Lucije in si, kot najbolje znata in zmoreta, pomagata skozi težke brezdomne trenutke. Najbolj sta bila prizadeta, ko jima je pred petimi leti neznanec zažgal bivalno prikolico in z njo vso imetje, ki sta ga imela. Nesebična pomoč, ki je prišla iz programa Kažun Piran, ju je znova postavila na noge. “Res sta dobra človeka in vsi upamo, da jima bo uspelo dobiti občinsko stanovanje, za katero se potegujeta,” še doda Aljoša Golubič.


Najbolj brano