Po desetih mesecih krožišče pri Jadranu na Kozini vendarle dobiva končno podobo

Po skoraj desetih mesecih od začetka gradnje krožišča pri Jadranu na Kozini, številnih zapletih in večkratnem podaljšanju roka za izvedbo del gredo zdaj dela vendarle počasi h koncu. Dvosmerni promet bo čez novo krožišče predvidoma stekel v naslednjem tednu.

Potem ko so rok za dokončanje del večkrat prestavili, se zdaj  
gradnja krožišča na Kozini vendarle bliža koncu. Foto: Danijel Cek
Potem ko so rok za dokončanje del večkrat prestavili, se zdaj gradnja krožišča na Kozini vendarle bliža koncu. Foto: Danijel Cek

KOZINA > Troslojno asfaltiranje krožišča bo zaključeno predvidoma do torka, nato sledi še zarisovanje talnih označb. Dvosmerni promet bo tako čez krožišče stekel predvidoma v naslednjem tednu, so sporočili s hrpeljsko-kozinske občine. Potem ko so pred dobrim mesecem končali z urejanjem Rodiške ceste in Istrske ulice, so se sredi oktobra dela preselila na samo krožišče, promet pa je vse od takrat urejen izmenično enosmerno, zaradi česar zlasti v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic nastajajo dolgi zastoji.

Spomnimo. Direkcija za infrastrukturo, ki je glavni investitor slabega milijon evrov vrednega projekta, je rok za dokončanje del, ki je bil sprva predviden v mesecu maju, še pred začetkom poletne turistične sezone, večkrat podaljšala. Spomladi je zaradi nepredvidenih zapletov s prestavitvijo komunalnih vodov ter kabelske kanalizacije za električno in telekomunikacijsko omrežje gradnja na delu krožišča kar za tri tedne obstala z njo pa tudi vozniki v dolgih kolonah, ki so se občasno vile vse do izvoza na avtocesto. Predviden zaključek del se je zamaknil na konec junija. A tudi takrat ni uspelo. Da bi se izognili zastojem na prometno zelo obremenjeni cesti Trst-Reka, so gradbene stroje še pred začetkom poletne turistične sezone iz krožišča preselili na stranski ulici, dokončanje del pa napovedali za september. Naposled pa so se dela zavlekla še globoko v november.


Najbolj brano