Nepridiprav bi se vozil s skuterjem

V Črnem Kalu je nekdo ukradel moped Piaggio Zip 25, reg. KP1Z-U2, črne barve, vreden 1000 evrov. V Postojni pa je nekdo vlomil v osebni avtomobil, iz katerega je ukradel kuverto z gotovino in nov mobilni telefon.

Policisti imajo obilo dela s tihotapci migrantov. Foto: Danijel Cek
Policisti imajo obilo dela s tihotapci migrantov. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Včeraj je počilo v krožnem križišču blizu večjega nakupovalnega središča na Vojkovi cesti v Novi Gorici, kjer sta trčili avtobus in osebno vozilo. Policisti so ugotovili, da je bil za trk kriv voznik avtobusa, saj je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avto 45-letne italijanske voznice, ki se je zaustavila pred krožnim križiščem. Na vozilih je nekaj škode, voznica je bila lažje poškodovana in so jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Gorico. 28-letnemu povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Kradejo tudi krmne motorje

Na Sv. Katarini je neznanec s čolna ukradel izven krmni motor znamke Yamaha, tip 5 CMH, vreden 600 evrov.

Tihotapci ne počivajo

Na Starodu so ujeli 57-letnega državljana Ukrajine. V vozilu je imel štiri turške državljane, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Vozniku je bil odvzeta prostost. V Podgorju so prijeli še dva tihotapca ljudi. V VW Sharan madžarske registracije je 35-letni Kitajec, z dovoljenjem za prebivanje na Madžarskem, ilegalno prevažal štiri sodržavljane V avtomobilu AR mito, italijanske registracije, je 36-letni državljan Albanije z dovoljenjem za bivanje v Italiji, prevažal tri sodržavljane. Vsi so v postopku.

Za volanom kamiona brez dovoljenja

Na avtocesti pri Razdrtem so ob 8.30 ustavili voznika kombija s pripetim priklopnikom, ki nima ustrezne kategorije v vozniškem dovoljenju. 39-letniku sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

V Kopru so ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Bil je prehiter

Ob 23.10 so na Videžu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega je radar pokazal hitrost 188 km/h. Policisti so ga povabili na kontrolo alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za alkohol in plačilni nalog za prekoračitev hitrosti.

So zasegli heroin?

Danes popoldne so policisti v Novi Gorici 18-letnemu moškemu zasegli rjavo snov, za katero obstaja sum, da gre za heroin. Policisti so omenjeno snov poslali v nadaljnjo analizo. Če bo ta potrdila sume, bodo zoper 18-letnika uvedli prekrškovni postopek

Ostal je brez izpita

Minilo noč je brez vozniškega izpita ostal 28-letni voznik v Novi Gorici. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, obenem pa bo zanj vložen obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano