Morje zimskih doživetij z največjim pokritim drsališčem ob morju in tudi pravljično Lucijo

V Portorož, Piran in Lucijo se vračajo dogodki, ki bodo z decembrskim programom Morje zimskih doživetij tem krajem tudi izven turistične sezone vrnili življenje. Tako obljubljajo Občina Piran, Turistično združenje Portorož, Okolje Piran in Avditorij Portorož v skupnem prizadevanju, da bi ustvarili pravi decembrski spektakel.

Decembrsko dogajanje so danes v Grandu predstavili Borut Bažec, 
direktor Avditorija Portorož, piranski župan Andrej Korenika, 
podžupan Christian Poletti, Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož, in Neset Dulai, direktor Okolja 
Piran.  Foto: Vir: Občina Piran
Decembrsko dogajanje so danes v Grandu predstavili Borut Bažec, direktor Avditorija Portorož, piranski župan Andrej Korenika, podžupan Christian Poletti, Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož, in Neset Dulai, direktor Okolja Piran.  Foto: Vir: Občina Piran

PIRAN > Začetek Morja zimskih doživetij, označen s prižigom lučk in koncertom BQL, bo potekal 1. decembra v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Hkrati bodo v nekdanjem skladišču soli Grando odprli največje pokrito drsališče ob morju. Obiskovalce čakajo še Božičkov nabiralnik, vodena šola drsanja in pravljični vlakec, ki bo povezoval Lucijo in Piran.

Tradicionalni božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski Palace ponuja Vse sladkosti življenja ob glasbi v živo. Avditorij Portorož in Gledališče Tartini Piran bosta gostila bogat decembrski spored z raznolikimi dogodki, vključno s koncerti, baletom, lutkovno predstavo in gospelom. Silvestrovanje na Tartinijevem trgu bo glasbeno obarvano s skupino Booom! in Samuelom Lucasom.

600

kvadratnih metrov površine bo merilo največje pokrito drsališče ob morju

Skok v morje

Novo leto se bo začelo s tradicionalnim novoletnim skokom v morje na portoroški plaži, ognjemetom ter koncertom z Alexio. Praznično obdobje se bo zaključilo 6. januarja s koncertom presenečenja.

Posebna pozornost je namenjena najmlajšim, ki se bodo lahko srečali z Miklavžem, Božičkom in dedkom Mrazom, sprehajali skozi pravljično deželo ter vozili s pravljičnim vlakcem od Lucije do Pirana. Organiziranih je kar devet otroških predstav, ki prinašajo praznično vzdušje.

Piranski župan Andrej Korenika je na današnji novinarski konferenci poudaril: “Ključna beseda Morja zimskih doživetij je druženje, ki bo pričaralo nepozaben december in pravi utrip tega čarobnega časa.”

Direktorica Turističnega združenja Portorož Patricija Gržinič je dodala: “Decembrski dogodki so izrednega pomena za občino Piran, saj na destinacijo privabijo goste izven glavne turistične sezone. S povezovanjem ponudnikov v sklopu meseca penin in jubilejnim 10. Festivalom penin pa izpostavljamo izreden pomen gastronomije kot celoletnega turističnega produkta.”

Preobrazba tržnice v Luciji

Praznično vzdušje prihaja tudi v Lucijo, kjer se bo tržnica preobrazila v večnamenski prostor, ta pa bo gostil raznolike tematske dogodke. “Dogodek smo poimenovali Veseli december na tržnici Lucija. Osredotočamo se na obogatitev ponudbe s kulinaričnimi in zabavnimi vsebinami,” je izpostavil direktor Okolja Piran Neset Dulai.

Praznično vzdušje bo zaživelo v soboto, 9. decembra, s praznovanjem Sv. Lucije, ki ga organizira Krajevna skupnost Lucija. Dogajanje se bo nato odvijalo vsako soboto do konca leta.

Direktor Avditorija Borut Bažec je še napovedal: “Naslednje leto beležimo 200. obletnico skladišča soli Grando v Portorožu, zgrajenega v začetku 19. stoletja. Avgusta letos je Avditorij Portorož postal upravitelj Granda, kjer bo gostil predpraznične in praznične decembrske prireditve.”

V Grandu bodo gostili največje pokrito drsališče ob morju, veliko 600 kvadratnih metrov, ter pestro kulturno in sejemsko kulinarično ponudbo za vse generacije. V Avditoriju, Gledališču Tartini Piran in Mediadomu Pyrhani bo več kot 20 različnih vsebin, vključno s plesnimi nastopi, božičnimi predstavami, komedijami in koncerti Severe Gjurin, Etienne, izvajalcev gospela Mount unity choir iz ZDA ...


Najbolj brano