Šefinja kabineta predsednice Ula Tomaduz države ni več postojnska občinska svetnica

Iz postojnskega občinskega sveta je po le dobrega pol leta odstopila občinska svetnica Liste za mlade Ula Tomaduz, sicer vodja kabineta predsednice države Nataše Pirc Musar. Na zadnji seji so občinski svetniki potrdili mandat nadomestni članici Patriciji Mulec.

Ula Tomaduz (na fotografiji z generalnim sekretarjem urada predsednice Urošem Krekom) zaradi službenih obveznosti nima časa za 
opravljanje funkcije občinske svetnice.  Foto: Primož Lavre
Ula Tomaduz (na fotografiji z generalnim sekretarjem urada predsednice Urošem Krekom) zaradi službenih obveznosti nima časa za opravljanje funkcije občinske svetnice.  Foto: Primož Lavre

POSTOJNA > Ula Tomaduz je že letos poleti podala pisno izjavo, da odstopa kot članica občinskega sveta. Kot je zapisala, se je za odstop odločila izključno iz osebnih razlogov, predvsem velikega števila službenih potovanj v tujino, ki ji onemogočajo prisotnost na sejah občinskega sveta. Kot je znano, je predsednica države Nataša Pirc Musar Ulo Tomaduz, ki je pred tem kot odvetnica delovala v Odvetniški družbi Pirc Musar & partnerji, po izvolitvi imenovala za vodjo svojega kabineta.

Občinska volilna komisija Občine Postojna je sicer ugotovila, da je naslednji kandidat na Listi za mlade, na katerega preide mandat za preostanek mandatne dobe, Primož Petohleb, ki pa na poziv občinske volilne komisije v zakonsko predpisanem roku ni sporočil, da sprejema funkcijo člana občinskega sveta. Pravica se je torej prenesla na naslednjega kandidata z iste liste, in sicer na 19-letno Patricijo Mulec, ki je podala pisno izjavo, da sprejema funkcijo članice občinskega sveta.


Najbolj brano