Kako lahko podaljšamo učinkovitost parfuma

Velik vpliv na obstojnost parfuma ima telesna toplota. Vonj bo obstojnejši, če boste parfum nanesli na tople predele, kot so zapestje, notranja stran komolcev in popek.

S parfumom poškropite notranjo stran zapestja, ker se tam njegov 
vonj najlažje razvije Foto: Profimedia
S parfumom poškropite notranjo stran zapestja, ker se tam njegov vonj najlažje razvije Foto: Profimedia

Ženske si že stoletja nanašajo parfume na predel okoli vratu ter na zapestja, toda obstajajo primernejša mesta, ki okrepijo in podaljšujejo obstojnost dišave. Da bi parfum dlje časa oddajal prijeten vonj, ga je treba nanesti na predele, ki oddajajo največ toplote. In točka na telesu, ki oddaja največ toplote, je, ne boste verjeli, popek! Vsak del telesa, ki oddaja toploto, bo okrepil dišavo in podaljšal trajanje vonja in predel okoli popka nam zagotavlja natanko to.

Od gležnjev do glave

Poiščite točke, na katerih si lahko izmerite srčni utrip - tam bo vonj najmočnejši. Prav to je tudi razlog, da si parfume že od nekdaj nanašamo na zapestje in vrat. Številni parfumski strokovnjaki svetujejo, naj ga dame nanašajo tudi na notranjo stran komolca, za koleno in celo na gležnje. Prijetno valovanje parfuma boste dosegli z nanosom na lase. Ko se boste gibali, bo za vami ostala prijetno dišeča sled. Če ne boste pretiravali, kakopak. Kajti prav pri uporabi parfumov je treba znati ostati zmeren. Zapomnite si, da je manj več in da lahko za seboj puščate neprijetno močan vonj, četudi sebi ljubega parfuma sploh ne zaznavate več.

Manj je več

Zapomnite si, da je manj več in da lahko za seboj puščate neprijetno močan vonj, četudi svojega parfuma sploh ne zaznavate več.

Pet nasvetov za nakup

1. Parfum diši na vsaki koži drugače zaradi različnega pH kože, zato ni nujno, da bo parfum, ki diši na vaši prijateljici, ena ko dišal na vas.

2. Za nakup parfuma se odločite v popoldanskih urah, saj je takrat voh “najaktivnejši” in vam bo najrealneje razodel, ali vam dišava diši ali ne.

Parfum diši na vsaki koži drugače zaradi različnega pH kože.

3. Nikoli ne preizkusite več kot treh vonjev hkrati, saj boste težko ocenili, katera dišava vam najbolj ugaja.

4. S parfumom najprej poškropite listič, ki je namenjen preizkušanju parfumov. Ko boste ugotovili, kateri izmed vonjev na lističih vam najbolj diši, ga preizkusite še na svoji koži.

5. S parfumom poškropite notranjo stran zapestja, ker se tam njegov vonj najlažje razvije.


Najbolj brano