Društvo Ko-rak: vztrajni v boju proti raku

S svečano akademijo v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica je Društvo Ko-rak proslavilo 40 let delovanja na področju boja proti raku. Za svoje delo so prejeli plaketo krovne zveze društev.

S slavnostno akademijo je društvo Ko-rak proslavilo 40-letnico.  Foto: Alenka Ožbot
S slavnostno akademijo je društvo Ko-rak proslavilo 40-letnico.  Foto: Alenka Ožbot

NOVA GORICA > Goriško Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim Ko-rak že 40 let deluje na področju boja proti raku. Dolgoletno skrb za preventivo, ozaveščanje in varovanje zdravja so proslavili ob petju, glasbi, recitacijah in druženju v dvorani gimnazije.

Zdravnici iz šempetrske bolnišnice Nataša Fikfak in Mojca Humar ter profesorica Vesna Zadnik z ljubljanskega onkološkega inštituta so poudarile pomen nevladnih organizacij, kot je društvo Ko-rak, ambasadorka društva Damjana Sušanj je predstavila svojo izkušnjo z boleznijo, slavnostni govornik, predsednik Marko Vudrag pa prehojeno pot. Poudaril je, da so na Goriškem pri vseh treh presejalnih programih najboljši v Sloveniji, manjkata še najmanj dva - za odkrivanje raka pljuč in prostate.

“Na tem zelo veliko delamo, poleg tega si želimo, da se bolnišnici povrne status sekundarnega onkološkega centra za našo regijo in da v zahodni Sloveniji končno vzpostavimo paliativni mobilni tim na terenu za neozdravljivo bolne. Ne moremo dopustiti, da umirajo v bolečinah in mukah,” je izpostavil.

Iz rok predsednice zveze društev za boj proti raku in voditeljice presejalnega programa Zore Urške Ivanuš je prejel plaketo zveze v zahvalo društvu za dolgoletno požrtvovalno delo.


Najbolj brano