Kako napreduje gradnja stanovanjske soseske Nova Dolinska v Šalari? Kdaj se bodo vselili prvi stanovalci?

Gradnja stanovanjske soseske Nova Dolinska nasproti hipermarketa Mercator v Olmu napreduje s polno paro. Konec leta bo znano, komu od 815 prijavljenih na razpis se je uspelo uvrstiti na prednostno listo za dodelitev 75 neprofitnih stanovanj v najem. Prvi stanovalci pa bodo dobili ključe svojih novih domov predvidoma spomladi.

Stanovanjska soseska Nova Dolinska s ptičje perspektive: dva 
stolpiča gradi državni stanovanjski  sklad, enega pa koprski 
stanovanjski sklad. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Stanovanjska soseska Nova Dolinska s ptičje perspektive: dva stolpiča gradi državni stanovanjski sklad, enega pa koprski stanovanjski sklad. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Gradbinci so sklenili konstrukcijo vseh treh stavb. Delavci zdaj vgrajujejo okna in izdelujejo fasado, v notranjosti opravljajo obrtniška dela, izdelujejo tlake, polagajo talno in stensko keramiko in končujejo z urejanjem kopalnic. Predvidoma naj bi vsa dela zaključili aprila prihodnje leto.

Pohodna ploščad za igro in druženje

V novi soseski bo skupno 166 stanovanj, od tega jih bo 17 prilagojenih gibalno oviranim osebam. Bodoči stanovalci bodo imeli na voljo skupno 236 parkirnih mest. 182 od teh jih bo v parkirnih garažah objektov, 41 parkirnih mest bo na parkirni ploščadi ob enem od stolpičev in še 13 bo zunanjih parkirnih mest pred enim od objektov.

166

javnih najemniških stanovanj bo v soseski Nova Dolinska

75

neprofitnih stanovanj gradi koprski stanovanjski sklad

22

milijonov evrov bo stala celotna naložba

Pohodno ploščad nad kletjo bodo namenili dostopu do stolpičev in skupnim površinam za igro in druženje na prostem. Zunanjo ploščad bodo uredili terasasto zaradi konfiguracije terena. Zgornji in spodnji nivo bosta povezovali dve stopnišči v osrednjem delu in dve dvigali na južnem in severnem delu soseske.

Celotna gradnja soseske bo stala približno 22 milijonov evrov. Državni stanovanjski sklad je zagotovil 12,5 milijona evrov za blok 1 in blok 2 z 91 stanovanji. Koprski stanovanjski sklad pa 9,4 milijona evrov za blok 3 s 75 stanovanji. Sledila bo še gradnja bloka 4.

Igor Franca

pomočnik direktorja in podsekretar za stanovanjske zadeve v koprskem javnem stanovanjskem skladu

“Seznam upravičencev bo javno objavljen predvidoma konec tega leta.”

V skladu proučujejo utemeljenost vlog

Vse, ki že leta nestrpno čakajo na možnost vselitve v v neprofitno stanovanje, seveda najbolj zanima, v kakšni fazi je postopek za uvrstitev na prednostno listo za najem 75 stanovanj, ki jih gradi koprski stanovanjski sklad, in kdaj bo znan seznam srečnih izbrancev. Spomnimo, da je na razpis prispelo kar 815 vlog.

Igor Franca

Igor Franca, pomočnik direktorja in podsekretar za stanovanjske zadeve v koprskem javnem stanovanjskem skladu, pojasnjuje, da proučujejo utemeljenost vlog na podlagi prejetih listin in poizvedb. “Po proučitvi in točkovanju vlog bodo udeleženci razpisa glede na število točk uvrščeni na prednostno listo. Seznam upravičencev bo javno objavljen predvidoma konec tega leta,” napoveduje Franca.

Prosilcem bodo nato vročili odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostno listo upravičencev. Kdor se z odločitvijo ne bo strinjal, se bo lahko pritožil v 15 dneh po prejemu odločbe. O pritožbi pa bo v roku 60 dni odločil župan. Po rešitvi pritožb bodo javno objavili dokončni seznam upravičencev, ki bodo dobili neprofitno stanovanje v najem.


Najbolj brano