Pohvale za kulturni, umetniški, športni in družbeni angažma

Ob prazniku Občine Hrpelje-Kozina, 7. septembru, so podelili občinska priznanja in pohvale za leto 2023. Prislužili so si jih športno društvo Brkin Ski, harmonikar in glasbenik Niko Poles, gostinec David Memon, zbiratelj in interpretator kulturne dediščine Srečko Rože ter Iris Pečar.

Županja Saša Likavec Svetelšek (druga z desne) z letošnjimi 
občinskimi nagrajenci. Foto: Arhiv Občine Hrpelje-Kozina
Županja Saša Likavec Svetelšek (druga z desne) z letošnjimi občinskimi nagrajenci. Foto: Arhiv Občine Hrpelje-Kozina

HRPELJE > Ob 10-letnici delovanja so pohvalo podelili športnemu društvu BrkinSki, ki združuje ljubitelje smučanja in gibanja ter promovira zdrav načina preživljanja prostega časa v naravi. Za dosedanje uspešno delovanje si je priznanje prislužil harmonikar in glasbenik Niko Poles. Dobitnik zlate harmonike, absolutni mladinski svetovni prvak in evropski podprvak v igranju na diatonično harmoniko, sicer pa član zasedbe Primorski fantje, je tudi ustanovitelj harmonikarskega orkestra, ki letos obeležuje jubilejnih deset let delovanja.

Nagrado za vsestransko aktivnost in prispevek k družabnemu življenju v občini je prejel “gostinec z dušo in srcem” David Memon s Klanca pri Kozini, ki s svojim delom presega gostinsko dejavnost, se odziva na pobude in je tudi sam pobudnik dobrodelnih akcij, nazadnje ob katastrofalnih poplavah. Za posebne zasluge pri ohranjanju kulturne in etnološke dediščine Krasa in Brkinov so nagradili Srečka Rožeta, restavratorja, strastnega zbiratelja, poznavalca in interpretatorja kulturne dediščine ter lastnika in upravitelja Vojaškega muzeja Tabor v Lokvi, ene največjih zasebnih zbirk na svetu. Za preteklo delo na področju kulturnih dejavnosti, od razvoja turizma do kulturnih prireditev in ohranjanja kulturne dediščine, so zahvalo podelili še Iris Pečar iz Prešnice.


Najbolj brano