Veliki dobrodelni koncert v Kopru: 26 src za prizadete v poplavah

Solidarnost je izraz, ki že nekaj tednov bogati besednjak mnogih Slovenk in Slovencev. Nekateri so pomagali finančno, drugi s fizičnim delom. A najlepše je pomagati ob glasbi. To nedeljo bo to mogoče v Kopru, kjer prirejajo veliki dobrodelni koncert, s katerim želijo pomagati prizadetim v poplavah, ki so v zadnjem obdobju prizadele Slovenijo. Na odru se bo zbralo kar 26 glasbenikov in skupin, ki sporočajo, da smo vsi na isti barki in si moramo zato pomagati.

Rudi Bučar Foto: Tomaž Primožič/FPA
Rudi Bučar Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Lara Baruca, Anika Horvat, Tinkara Kovač, Rudi Bučar, Slavko Ivančič, Drago Mislej Mef, Drill, Masayah, Easy, Faraoni, Gregor Ravnik, Klapa Semikanta, Lean Kozlar Luigi, Lea Sirk, Tulio Furlanič, Žiga Rustja, Aleksander Novak, skupine Booom!, Faraoni, Paul Grem, Žavbi Brothers, Zmelkoow, Ne me jugat, Gedore, Faraoni in Primorski fantje bodo v nedeljo stopili na oder Titovega trga in pomagali zbrati čim več denarja, ki ga bodo nato namenili otrokom in mladostnikom s poplavljenih območij.

Anika Horvat: “Želim si, da bi lahko stopili skupaj tudi v normalnih razmerah”

Med nastopajočimi na velikem dobrodelnem koncertu v nedeljo na Titovem trgu v Kopru bo s svojimi stanovskimi kolegicami in kolegi stala tudi vedno nasmejana Anika Horvat.

Pomagate lahko tudi z SMS sporočilom s ključno besedo ENOSRCE5 ali ENOSRCE10 na 1919.

“Poplave me nikakor niso prizadele na način, kot so ljudi v drugih delih Slovenije. Imam pa na teh območjih ogromno prijateljev, zato sem bila v času poplav zelo v skrbeh,” nam je zaupala. “Vprašanje je bilo samo, kdaj in kako lahko pomagamo. Svetla točka celotne situacije je ta, da smo spet stopili skupaj in prišli do src ljudi. Želim si, da bi lahko stopili skupaj tudi v normalnih razmerah,” je še dodala zgovorna Primorka.

Lara Baruca: “Ljudem, ki potrebujejo pomoč, pač moramo pomagati”

Med nastopajočimi bo tudi ena izmed stebrov istrskega ženskega glasbenega triumvirata, Lara Baruca.

“Situacija je zelo huda. Cela Slovenija je to opazovala z nekim občutkom nejevernosti, da je lahko v takem obsegu to prišlo na plano.”

Kot nam je še zaupala, ima doma partnerja, ki je prostovoljni gasilec in je “situacijo opazoval od blizu. Tudi njemu se je zdelo neverjetno. Ko so me vprašali, če sem pripravljena sodelovati pri koncertu, sploh nisem razmišljala. Ljudem, ki potrebujejo pomoč, pač moramo pomagati,” je še še dodala Baruca.

Tinkara Kovač: “Za svoj rojstni dan bom obdarila nekoga drugega”

Tinkara Kovač bo v nedeljo praznovala svoj rojstni dan. Kot nam je prišepnila, je letos ne čaka rojstnodnevna zabava, temveč dobrodelni koncert.

“Odločila sem se, da bom nekoga obdarila. Nekoga, ki to potrebuje,” pravi pevka. Dobrodelnih koncertov se udeležuje že vso svojo kariero: “Moja norma je pet tovrstnih koncertov na leto. Poleg tega, da počnem še druge dobrodelne stvari za lokalno skupnost na Krasu,” poudarja.

Tako kot mnoge druge so tudi njo presenetile tudi nedavne poplave v slovenski Istri. “Nikoli si nismo mislili, da bomo zbirali denar za svoje sosede.”

Kot pravi, jo pri tem dotičnem koncertu navdušuje to, da so se honorarjem odpovedali tudi organizatorji, tehniki in ostali soustvarjalci dogodka. “Velikokrat se mi je že zgodilo, da smo na dobrodelnih dogodkih brezplačno nastopili samo glasbeniki. Takih dogodkov se ne želim več udeležiti. Vsi smo na isti barki.”

Marko Hrvatin: “Istrski glasbeniki želimo pomagati kolegom iz Slovenije”

Na odru Titovega trga bo v nedeljo stal tudi eden najbolj dejavnih glasbenikov pri nas, Marko Hrvatin. Poznamo ga kot člana skupine Gedore, spremljevalne zasedbe Jana Plestenjaka, sodeloval pa je tudi z Nino Pušlar, Tinkaro Kovač, Tuliem Furlaničem, Slavkom Ivančičem in mnogimi drugimi.

“Ob poplavah v začetku meseca avgusta je Istra ostala nedotaknjena, česar pa zdaj, žal, ne moremo trditi. A vseeno lahko z lahkoto rečemo, da si istrski glasbeniki želimo pomagati kolegom po vsej Sloveniji,” pravi Hrvatin, ki ga bomo v nedeljo lahko videli spremljati večje število glasbenikov, predvsem pa kot člana zasedbe Gedore.

“Zase vem, da lahko največ naredim, tako da odigram koncert in k odru privabim čim več ljudi,” še dodaja.

Z njim soglaša tudi njegov glasbeni kolega, istrski trubadur Rudi Bučar. “Kljub temu da se skoraj vsak dan uspem izogniti zaslonom, so informacije o poplavah prišle tudi do mene,” se v svojem slogu pošali kantavtor. “Vedno znova me navdušuje, kako smo ljudje pripravljeni pomagati, ko pride do takih katastrof. Glasbeniki in ostali, ki so tako ali drugače povezani s prireditveno industrijo, imamo možnost, da lahko na ta način pomagamo. In bomo pomagali,” dodaja.

Vstopnice so naprodaj na Eventimovih prodajnih mestih, koncert pa bosta prenašala tudi Radio Koper in Radio Capris.


Najbolj brano