Ana in Kris prihodnje leto načrtujeta poroko

Za eno trenutno najboljših slovenskih alpskih smučark, Novogoričanko Ano Bucik, je prav posebno poletje. Julija je v krogu najbližjih prijateljev praznovala prvo resno obletnico, 30. rojstni dan. Zaročenec Kris jo je za rojstni dan presenetil z vikend oddihom. Potem ko ji je zaročni prstan že nataknil, pa mlada zaljubljenca prihodnje leto načrtujeta poroko.

Ana Bucik in Kris Jogan bosta svojo ljubezen prihodnje leto 
kronala tudi s poroko. Foto: Osebni arhiv
Ana Bucik in Kris Jogan bosta svojo ljubezen prihodnje leto kronala tudi s poroko. Foto: Osebni arhiv

NOVA GORICA > Strastna športnica Ana Bucik, ki za smučanje živi že od mladih nog, se zaveda, da čas hitro beži: “Leta tečejo tudi meni, saj nisem nobena izjema. Že več kot desetletje sem po več mesecev od doma in ločena od najbližjih. In ko pomislim, da so leta hitro minila, mi da to vedeti, da mi je bilo lepo.”

Pogreša druženje s svojimi najbližjimi

Je že tako, da ljudje, ki imajo malo časa, živijo hitreje, kar dokazuje tudi Ana, ki se kot za stavo podi po tekmovalnih progah in skuša loviti dobre čase in rezultate. “Ker sem športnica, ki me smučarska kariera spremlja že od otroških let, se spoprijemam tudi z različnimi odrekanji. Veliko sem zdoma, zato pogrešam druženje s svojimi domačimi, prijatelji in fantom Krisom (Joganom, znanim nogometašem, op. p.). Oba bi si želela, da bi bila več časa skupaj, a mi veliko pomeni, da me razume in podpira pri moji športni karieri.”

Letošnje poletje je bilo rezervirano za Anin 30. rojstni dan. “Bilo je nekaj posebnega, saj sem rojstni dan praznovala doma z družino, najboljšimi prijatelji in mojim Krisom. Dobila sem kar nekaj lepih daril in tudi presenečenja so bila, a naj ta ostanejo skrivnost. Razveselila sem se videa, ki so mi ga pripravili moji domači, Kris pa mi je podaril tako imenovani ‘go away’ vikend, kar v prevodu pomeni pojdi stran. Šla sva pohajat, kot rečemo Primorci, in imela sva se čudovito, ostali pa bodo tudi lepi spomini.”

Počitnice preživela na Siciliji

Kaj pa si je podarila sama sebi? “Če sem iskrena - nič. Zame je bilo najlepše darilo ta dan praznovanje v odlični družbi,” pravi, a hitro doda, da ima kljub vsemu še nekaj želja. “Želim si, da bi bila več s tistimi, ki so mi blizu, saj sem veliko odsotna. Vem, da je to le začasno in da bodo prišli dnevi, ko bova s Krisom več časa skupaj in si bova lahko vzela čas drug za drugega. V prihodnje naju čaka še veliko skupnih dni, in ko pomislim na to, mi je slovo vsakokrat nekoliko lažje.” Ana in Kris sta svoje dolgoletno razmerje že potrdila. “Zgodila se je zaroka, zdaj naju čaka poroka, ki jo načrtujeva za prihodnje leto, ob koncu sezone.” Par je tudi letošnje poletje preživel športno, kar niti ne čudi, saj sta oba zaprisežena športnika. “Na počitnicah sva bila v Italiji, na Siciliji, in vesela sem, da sva to uspela uskladiti z mojo sestro. Dopust smo preživeli skupaj in imeli smo se res lepo. S Krisom sva se učila kajtati. V najini zbirki športov je torej še en več. Sicer pa rada igram tenis, deskam, igram odbojko na mivki …”

Želi si ustvariti družino

Brezskrbni poletni dnevi se tudi zanjo končujejo in nova sezona že trka na vrata. “Vse lepo hitro mine, se pa letošnje sezone veselim, ker se po poškodbi vrača Andreja Slokar, s katero nisva samo tekmici, temveč tudi dobri prijateljici. Spet

bova druga drugo vlekli naprej. Želim obdržati svoje rezultate iz pretekle sezone in jih še izboljšati. Bova pa v napornem urniku z Andrejo gotovo našli čas tudi za ženske debate, ki naju sprostijo in nama dajo energijo za naprej.”

Ani veliko pomeni podpora družine in Krisa, ki so z njo tudi v težkih trenutkih, saj teh v vrhunskem športu ne manjka. In kaj bo za Ano drugače, ko se bo poročila? “Za zdaj ne bo nobene spremembe v moji karieri, vem pa, da si želim ustvariti družino. Kdaj bo to, v tem trenutku ne vem. Prepričana sem, da pride trenutek, ko začutiš, da so v življenju druge prioritete bolj pomembne kot kariera vrhunskega športnika, in takrat se odločiš, kako naprej.”


Najbolj brano