Grozi še nekaj plazov

V Idriji in Cerknem nekaj hiš ogrožajo plazovi. Zaradi njih je zaprtih več lokalnih cest, poplavljeno državno cesto med Marofom in Spodnjo Idrijo so opoldne enosmerno odprli. S tem so izhod dobili tudi Cerkljani, ki so imeli dotlej z vseh strani zaprte vse državne in lokalne ceste.

Iz četrtka na petek ponoči  je na delu cest, največ med Marofom in Spodnjo Idrijo, 
voda segala več kot pol metra visoko. Na fotografiji stanovanjske hiše v Spodnji 
Idriji.  Foto: CZI
Iz četrtka na petek ponoči je na delu cest, največ med Marofom in Spodnjo Idrijo, voda segala več kot pol metra visoko. Na fotografiji stanovanjske hiše v Spodnji Idriji.  Foto: CZI

IDRIJA, CERKNO > Poplavljeno, zaplazeno in več ur zaprto državno cesto med Idrijo in Spodnjo Idrijo, ki je sočasno gradbišče kolesarske steze, so dopoldne sprostili za izmenični promet. Ker je bila zaplazena tudi cesta proti Cerknemu, je brez delavcev v petek ostala zaprta tudi korporacija Hidria. Dobršen del njenih prostorov je zalil hudournik iz zaledja.

“Trenutno je največji problem prav Hidria, ki jo hudournik še vedno zaliva. V Idriji, v grapi Bazoviške ulice, nekaj hiš ogroža plaz. Idrijca, ki je podrla dostopni most, pa je onemogočila dostop do dveh hiš v Masorah,” so opoldne povedali v štabu CZ.

V občini Idrija bo največ dela zahtevalo odpiranje ceste proti Kanomlji, saj je na njej več plazov. Hudournik, ki ogroža Hidrio, skušajo preusmeriti. Na izčrpanje pa čaka tudi voda, ki je zalila bencinski servis v Idriji.

V občini Cerkno se je na novo sprožilo več plazov, ki so zaprli tudi precej cest. Najhuje je proti Škofji Loki in Baški grapi. Cerkljani so izhod iz doline dobili z odprtjem ceste proti Idriji.

V obeh občinah je pitna voda onesnažena in je nujno njeno prekuhavanje.


Najbolj brano