Zapore na cesti: začenja se gradnja kanalizacije

V ponedeljek bo Mestna občina Koper v tako imenovani aglomeraciji Bertoki odprla novo gradbišče v sklopu projekta Čisto za Koper in Ankaran, družba Grafist pa bo začela graditi kanalizacijo. Ulica Prade - cesta VIII bo popolnoma zaprta, dostop do Ceste Ivana Starca bo urejen po Lovorovi ulici.

PRADE > Občinska cesta Prade - cesta VIII bo zaradi del od ponedeljka, 7. avgusta, vsak delovnik med 7. in 16. uro popolnoma zaprta. Zapora cestišča se bo začela na križišču pri hišni številki Prade - cesta VI 7 in se dnevno pomikala po cestišču Prade - cesta VIII proti igrišču. Dela naj bi trajala 15 dni. V tem času bo oviran dostop do nepremičnin tudi za tamkajšnje stanovalce. Dostop do Ceste Ivana Starca bo urejen po Lovorovi ulici, parkirišče za avtomobile pa bo začasno pod igriščem.

V aglomeraciji Bertoki bo izvajalec del, družba Grafist, gradila kanalizacijski sistem Bertoki-Zontarji - 4. sklop, kar bo omogočilo 204 prebivalcem in 61 enotam dejavnosti, da se priključijo na javno kanalizacijo. Na območju Bertokov bodo zgradili dodatnih 3476 metrov fekalnega in 503 metre meteornega sistema z dvema črpališčema. Kanalizacijsko omrežje bodo vzpostavili na območju zaselka Zonti, skladišča DAR, severnih Bertokov in delno tudi Prad.

Promet bo urejala prometna signalizacija.


Najbolj brano