Ceste vnovič v znamenju zastojev in zamud

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, se po pričakovanjih gosti že od jutra. Zastoj je na obeh straneh karavanškega predora, proti Sloveniji je dolg šest kilometrov. Gneča in zamude nastajajo na gorenjski, štajerski in primorski avtocesti, na ljubljanski obvoznici ter nekaterih drugih cestah, zlasti v slovenski Istri in okoli Bleda.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

SLOVENIJA > Na avstrijski strani karavanškega predora je zastoj proti Sloveniji dolg šest kilometrov, na slovenski strani proti Avstriji pa en kilometer, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste. Na gorenjski avtocesti je gneča tudi med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod, pred delovno zaporo v obe smeri.

Na štajerski avtocesti zastoji nastajajo med počivališčem Pesnica in priključkom Zrkovci iz smeri Šentilja proti Slivnici, zamuda je ocenjena na približno 30 minut, ter med priključkoma Maribor center in Zrkovci iz smeri Slivnice proti Dragučovi, zaradi česar je treba pri potovanju računati na dodatnih do 20 minut.

Na primorski avtocesti zastoj med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru terja med 15 in 20 minut. Med Logatcem in Brezovico je promet proti Ljubljani upočasnjen. Zaradi okvare osebnega vozila je počasni pas zaprt pred Kastelcem proti Ljubljani, zaradi tovornega vozila med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani, zaradi avtobusa pa med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani.

Na ljubljanski južni obvoznici zastoji nastajajo med Barjem in Kozarjami proti Brezovici (zamuda približno 15 minut) ter na zahodni obvoznici med Kosezami in Kozarjami proti Brezovici (zamuda približno 20 minut).

Gneča je tudi na cestah Koper-Šmarje-Dragonja na posameznih odsekih proti Dragonji, Šmarje-Koper, Izola-Strunjan, Lucija-Strunjan, Lesce-Bled, Ljubljana-Brezovica.

Danes do 13. ure velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah pa do 16. ure.

Prometnoinformacijski center je za danes dopoldne napovedal zelo visoko gostoto prometa, za popoldne pa visoko gostoto. V nedeljo naj bi bilo ravno obratno. Dopoldne bo gostota po pričakovanjih visoka, popoldne pa zelo visoka.


Najbolj brano