Drama v Grintovcu: grozil je s plinom

V koprskem zaledju se je v sredo dopoldne dogajala prava drama. Moški se je zaprl v hišo in grozil, da jo bo s plinom razstrelil. V vas, po naših informacijah v Grintovec, je takoj po klicu odhitelo več policijskih patrulj, na pomoč so poklicali tudi policijskega pogajalca in specialce.

Policisti  so  35-letniku  odredili  pridržanje,  ko  so  ga  z  avtom  peljali 
na policijsko postajo, pa  je  razbijal  v  vozilu,  nato  pa  je  policistom  
grozil  in jih  brcal.   Foto: Policija
Policisti so 35-letniku odredili pridržanje, ko so ga z avtom peljali na policijsko postajo, pa je razbijal v vozilu, nato pa je policistom grozil in jih brcal.  Foto: Policija

ISTRA > O dramatičnem dogajanju v eni od vasi v okolici Kopra je policiste v sredo ob 10.44 najprej obvestila občanka. Prijavila je glasno prepiranje in razbijanje. Takoj zatem pa so dobili še bolj dramatično sporočilo, da je 35-letni moški vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo.

V vas je takoj odhitelo več policijskih patrulj. Policisti so pred hišo ugotovili, da se je 35-letnik zaklenil in grozil, da bo s plinom razstrelil hišo, je dogajanje opisala Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi koprske policijske uprave.

Moški je prerezal gumijasto cev 10-kilogramske plinske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po hiši, v kateri se je nabrala večja količina plina butan. Takrat je bilo v hiši več ljudi, 35-letnik pa je s svojim ravnanjem ogrozil njihova življenja, so dodali na koprski policijski upravi. Policisti so v zaledje Kopra poklicali tudi policijskega pogajalca in pripadnike specialne enote.

Moški je grozil, da bo skočil z balkona, kar pa mu je preprečil sorodnik, ki ga je pravočasno zadržal. Policisti so zatem vstopili v stanovanje in domačina prijeli. Med postopkom se 35-letnik ni umiril in je še grozil, policistom se je aktivno upiral, zaradi česar so morali uporabiti prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje in ga z intervencijskim vozilom odpeljali na policijsko postajo. Med vožnjo je domačin poškodoval notranjost vozila; ko so policisti ustavili in odprli vrata, pa jim je grozil in jih brcal. Poklicali so dežurnega zdravnika, ki je za 35-letnika odredil hospitalizacijo. Reševalci so ga ob policijski asistenci odpeljali v bolnišnico, po naših podatkih v Idrijo.

V vasi so posredovali tudi koprski poklicni gasilci, ki so zavarovali plinsko jeklenko ter prezračili prostore. Policisti so z zbiranjem obvestil zaznali sum kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, grožnje in poškodovanja tuje stvari. O ugotovitvah so obvestili okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za osumljenega odredila strokovni pregled.

Ker je 35-letnik grozil policistom in jih brcal, ga bodo ovadili še zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in napada na uradno osebo. Policisti so osumljenemu izrekli prepoved približevanja ožjim družinskim članom in hiši v okolici Kopra. Po naših podatkih so se policisti s 35-letnikom v preteklosti že srečevali v različnih postopkih.


Najbolj brano