Mojca Vojska odhaja iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem

Mojca Vojska ne bo več vodila koprskega Zavoda za mladino, kulturo in turizem. Župana Aleša Bržana je seznanila s svojim odstopom, saj ocenjuje, da nimata enakih pogledov na vodenje in poslanstvo zavoda.

Mojca Vojska Foto: Jaka Ivančič
Mojca Vojska Foto: Jaka Ivančič

KOPER > Mojca Vojska s 13. julijem tako več ne bo direktorica zavoda. Kdo jo bo v vmesnem času, dokler ne izvedejo razpisa za to delovno mesto, nasledil na položaju vedeja, še ni znano. Določil ga bo sicer svet zavoda s soglasjem župana.

“Menim, da direktor javnega občinskega zavoda ne more delovati dobro, če nima podpore občine pri svojih vizijah in idejah,” med razlogi za odhod navaja Vojska. Pravi, da izhaja iz mladinskega sektorja in ocenjuje, da je bilo mladim namenjenega premalo poudarka znotraj programov zavoda. Prepričana je, da bi zaradi številnih stisk, s katerimi se danes soočajo mladi, morali prav njim in njihovim potrebam in željam nameniti več pozornosti. “Mislim, da bi morala imeti mladina enak položaj in enakovredno obravnavo znotraj zavoda. Pri teh pogledih smo se z občinskim vodstvom razhajali,” je kritična.

“Svojo strast in poslanstvo sem vedno čutila na področju mladine, kar pa ne pomeni, da se kot direktorica nisem posvečala tudi ostalima dvema področjema, kulturi in turizmu,” dodaja. Tudi zato še zagotavlja, da njen odhod ne bo vplival na projekte in finančni načrt zavoda.

Župan: Zavod ni sprejel niti strateškega načrta

Za pojasnila smo se obrnili tudi na koprsko občino. Župana Aleša Bržana čudijo očitki, na katere se sklicuje Vojska. Opozarja, da v času njenega vodenja zavod ni sprejel strateškega načrta, zato da ne morejo držati njena pojasnila o tem, da odstopa zaradi drugačne vizije vodenja zavoda od občinske. “Zavod pod njenim vodstvom ni izpolnil pričakovanj sveta zavoda, še zlasti na področju turizma in kulture,” še pravi župan.


Najbolj brano