Po štirih letih se vrača Simfonija Kopra

Potniški terminal Luke Koper se bo v petek ob 20. uri spremenil v posebno kulturno prizorišče. Tja se namreč vrača Simfonija Kopra, dogodek, ki je ljubitelje klasične glasbe prav na tem prizorišču prvič navdušil leta 2019.

Utrinek s prve Simfonije Kopra leta 2019, ko so za prvo tovrstno prireditev pri nas združili moči  Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo 
prijateljev glasbe. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Utrinek s prve Simfonije Kopra leta 2019, ko so za prvo tovrstno prireditev pri nas združili moči Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Simfonija Kopra bo z glasbenimi melodijami ponovno povezala pristanišče, mesto in kulturo. Za njeno pripravo so tudi tokrat združili moči Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe. Obdan s kontejnerji in luškimi dvigali bo pod taktirko dirigenta Simona Krečiča zaigral Orkester Slovenske filharmonije, ki združuje najboljše domače glasbenike in izstopajoče tuje instrumentaliste. V zadnjih desetletjih so bogato tradicijo orkestra lahko spoznale tudi najprestižnejše dvorane in odmevni festivali po vsem svetu. Glasbo filharmonikov bo s svojim vokalom oplemenitila mezzosopranitska Jadranka Juras, občinstvu sicer znana tudi iz sveta zabavne glasbe.

Skupaj bodo obiskovalce popeljali na glasbeno potovanje po Sloveniji in Evropi, ki se bo začelo s simfonično pesnitvijo Marjana Kozine Bela krajina, nadaljevalo se bo z ljudskimi pesmimi Uroša Kreka in slovanskimi plesi Antonina Dvořáka, zavilo na romansko rapsodijo Georga Enescuja in se zaključilo z dobro poznano Vltavo Bedřicha Smetane.

Vstopnice v cenovnem razponu od 24,90 evra do 34,90 evra so na voljo na prodajnih mestih Eventim.


Najbolj brano