Petriču nova italijanska zvezdica

Vipavski balinar Anže Petrič se veseli novega naslova italijanskega klubskega prvaka, saj je bil s svojimi soigralci iz BRB Ivrea najboljši tako v rednem delu sezone kot na majskem zaključnem turnirju v Aosti.

 Anže Petrič je z zmago v ključnem dvoboju hitrostnega zbijanja 
svojemu moštvu na široko odprl vrata do zmage. Foto: BZS
Anže Petrič je z zmago v ključnem dvoboju hitrostnega zbijanja svojemu moštvu na široko odprl vrata do zmage. Foto: BZS

Tudi v letošnji sezoni italijanske serie A, ki velja za najmočnejše ligaško balinarsko tekmovanje na svetu, so imeli Slovenci pomembno vlogo. Na zaključnem turnirju najboljše četverice v Aosti jih je minuli konec tedna nastopilo kar šest. Najbolj zadovoljna sta se domov vranila člana BRB Ivree Anže Petrič in Aleš Borčnik, ki sta se veselila desete klubske zvezdice.

V sobotnem polfinalu je BRB Ivrea z 12:4 gladko ugnala Marenese, pri katerem sta imela vso sezono vidno vlogo Kozinčan Erik Čeh in Škofjeločan Jasmin Čaušević. Nedelja je prinesla pričakovano finalno klasiko proti La Perosini, za katero sta nastopila Kranjčan Davor Janžič in Ljubljančan Jure Kozjek. “Polfinale proti Mareneseju, ki nas je premagal v rednem delu sezone, smo odigrali na visoki ravni in smo zasluženo zmagali. Finalna tekma proti La Perosini je bila prava drama. Začeli smo sanjsko, a nato doživeli tri zaporedne poraze v štafetnem in natančnem zbijanju, na koncu pa smo uspeli ohraniti mirne živce in prišli do tretje zaporedne in skupno kar desete zvezdice. Pomembno vlogo je odigrala tudi psiha,” je po zmagi s 14:10 pojasnil 34-letni Petrič, ki je imel v finalu pomembno vlogo. Najprej sta morala z Gorenjcem Borčnikom priznati premoč štafeti tekmecev, nato pa je v ključnem dvoboju hitrostnega zbijanja za točko ugnal Hrvata Lea Brnića in svojemu moštvu na široko odprl vrata do zmage. “Po slabi lanski sezoni sem z letošnjimi nastopi zelo zadovoljen. V obeh tekaških disciplinah sem zelo dobro nastopal in izgubil le po enkrat. Na zaključni turnir smo prišli kot prvi nosilci in na takšen način smo tudi končali sezono,” je zaključil Petrič, ki ga po poletnem počitku jeseni čakajo novi klubski in reprezentančni izzivi.


Najbolj brano