Koprskemu teatru sta zvesti že od prvega dne

Obisk petkove premiere predstave Ni tako slabo kot zgleda, zadnje v letošnji sezoni Gledališča Koper, se je za dve izmed gledalk sklenil s prav posebnim doživetjem.

Smiljka Pobega Koprivc (levo) in Silvija Mozetič sta bili veseli 
prijetnega presenečenja. Foto: Gledališče Koper
Smiljka Pobega Koprivc (levo) in Silvija Mozetič sta bili veseli prijetnega presenečenja. Foto: Gledališče Koper

KOPER > Zelo verjetno ni gledalca ali gledalke, ki bi bila koprskemu teatru zvesta dlje kot Silvija Mozetič in Smiljka Pobega Koprivc. “Obe sta abonentki in hodita k nam že od prvega dne,” pravi direktorica Gledališča Koper Katja Pegan. Tako so se jima po petkovi premieri predstave Ni tako slabo kot zgleda, s katero se zaključuje letošnja sezona, poklonili s šopkom rož in se jima zahvalili za dolgoletno podporo gledališču in kulturi.

Gospe, ki ju druži ljubezen do gledališča, sta tudi prepoznavni Koprčanki. Silvija Mozetič, ki velja za odlično poznavalko sveta mode, je upokojena novinarka Radia Koper in je v preteklosti sodelovala tudi s Primorskimi novicami. Smiljke Pobega Koprivc se pa gotovo spomnijo generacije dijakinj in dijakov koprske srednje ekonomske šole, kjer je poučevala francoski in italijanski jezik.

“Ti naši dolgoletni abonenti nam veliko pomenijo. To so ljudje, ki držijo pesti za svoje gledališče. Njihova zvestoba je na nek način tudi potrditev, da delamo prav,” je hvaležna Katja Pegan. Kot pravi, je bila letošnja gledališka sezona zelo uspešna. “Naš ansambel se krepi in veča. Poznajo se vlaganja vanj iz preteklih let. Zdi se mi, da smo to sezono začutili igralce tega gledališča kot zelo dobro uigran tim,” meni. Tim, ki je v minulih mesecih poskrbel tudi za intenzivno kulturno-umetniško vzgojo, saj so ogromno igrali tudi za šole, pod gledališkim odrom so gostili kar 15.000 otrok. “Covid nas je naučil več stvari, ena od teh je gotovo, da je treba otroke usmeriti proč od računalniških zaslonov - ven, na športna igrišča, v gledališče, v družbo, kjer so lahko drug z drugim.”


Najbolj brano