Letališče naj se poimenuje po Ninu Spinelliju

Občinski svetnik in direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič predlaga, da bi se poklonili Antonu Ninu Spinelliju ter portoroško letališče ali pa trg oziroma ulico poimenovali po tem zaslužnem gospodarstveniku.

Nino Spinelli in Josip Broz Tito na otvoritvi Casina Portorož 
Metropol, ki je postal zgled vsem ostalim igralnicam, ki so 
sledile.
Nino Spinelli in Josip Broz Tito na otvoritvi Casina Portorož Metropol, ki je postal zgled vsem ostalim igralnicam, ki so sledile.  

PORTOROŽ > Anton Nino Spinelli (1928-2010), ki je leta 2008 prejel naziv častnega občana Občine Piran, je bil dolgoletni direktor igralnice Casino Portorož. Postavil je trdne temelje za uveljavitev občine Piran kot turistične prestolnice Slovenije.

Portoroška igralnica je nastala po njegovi zaslugi in je bila zgled za vse ostale v državi. Mišič pravi, da je njegova turistična strategija, po kateri so presežke igralniškega dobička vlagali v učinkovito in nujno turistično infrastrukturo, še danes cenjena kot izstopajoča vrednota pri razvoju turističnih krajev. Igralnica je pomagala graditi cesto, ki je omogočila gradnjo hotelov Bernardin, zgradila je Aerodrom Portorož, kongresni in prireditveni center Avditorij in veliko marino.

Kasneje so vlagali še v Lipico, v Škocjanske jame, prenovo Štanjela, načrtovali so pomoč pri prenovi Pirana, vlagali so tudi v šolstvo in zdravstvo.


Najbolj brano