Tržaška policija zabeležila več kot štirikratno rast števila migrantov na medletni ravni

Tržaška policija je letos v prvih treh mesecih izsledila okoli 2600 migrantov, ki so v Italijo vstopili prek Slovenije, je danes dejal tržaški prefekt Pietro Signoriello. Gre za več kot štirikratno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. V tej luči je Signoriello odločitev vlade o razglasitvi izrednih razmer označil kot zelo pozitivno.

Italija naj bi po navedbah neimenovanih virov okrepila aktivnosti 
v zvezi s pridržanji in deportacijami tistih, ki niso upravičeni do 
tega, da ostanejo v državi.
Italija naj bi po navedbah neimenovanih virov okrepila aktivnosti v zvezi s pridržanji in deportacijami tistih, ki niso upravičeni do tega, da ostanejo v državi. 

TRST > Tržaški prefekt je naraščajoče število prihodov migrantov poudaril ob robu slavnostnega dogodka ob 171. obletnici oblikovanja prve različice policije na ozemlju sodobne Italije, poroča spletni portal tržaškega časnika Il Piccolo.

Po Signoriellovih besedah bodo lokalne oblasti preučile, kakšne možnosti jim pri soočanju s to problematiko omogočajo izredne razmere, ki bodo trajale naslednjih šest mesecev.

Tržaška pokrajina in celotna dežela Furlanija - Julijska krajina je vstopna točka za migrante s t. i. zahodnobalkanske migracijske poti.

Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, naj bi uvedba izrednih razmer med drugim poenostavila postopke za vzpostavitev novih sprejemnih centrov za begunce. Hkrati naj bi Italija po navedbah neimenovanih virov okrepila aktivnosti v zvezi s pridržanji in deportacijami tistih, ki niso upravičeni do tega, da ostanejo v državi. Za upravljanje z migracijami bo vlada aktivirala tudi civilno zaščito in Rdeči križ, ki bodo pomagali s svojo opremo in izkušnjami.

Migracije bodo po navedbah MNZ ena od tem četrtkovega srečanja notranjega ministra Boštjana Poklukarja z italijanskim kolegom Matteom Piantedosijem v Rimu.


Najbolj brano