Slavili openska okoljska problematika in troli iz Brega

Po dveh letih, ko je pandemija “ugrabila” Kraški pust, ki je osrednja pustna prireditev med Slovenci v Italiji, je ta v soboto ponovno razveselil pustne navdušence na Opčinah. Pustarjev je bilo res veliko, tako med nastopajočimi skupinami kot med maškarami, ki so se zbrale ob cestah.

Med vozovi so bile zmagovalke na letošnjem Kraškem pustu 
Opčine, ki so predstavile temo Na tankem ledu plešemo.  Foto: FotoDamj@n
Med vozovi so bile zmagovalke na letošnjem Kraškem pustu Opčine, ki so predstavile temo Na tankem ledu plešemo.  Foto: FotoDamj@n

OPČINE > Šempolajski kraljevi par Bret Osvajam Svet in Gaga Nepomaga bo moral za naslednjo izvedbo Kraškega pusta žezlo in krono predati domačinom. Na letošnjem sprevodu so namreč slavili Openci, ki so se osredotočili na okoljsko problematiko. Na njihovem vozu je kraljeval znanstvenik, ki je z uro opozarjal, da ni več časa zaradi pomembnih sprememb. Sprednji in zadnji del voza so krasili junaki iz filmov Ledena doba, pred vozom pa je plesala množica Eskimov in Havajk.

Foto: FotoDamj@n

Šempolajci so se tudi letos odločili za politično temo. Tokrat so na vozu predstavili strica Sama iz Amerike, ki dirigira množici Šempolajcev oziroma evropskim državam. Doberdobci pa so se spomnili na težko poletno obdobje, ko je njihove kraje zajel požar. Poletnih požarnih težav so se spomnili tudi v Cerovljah, kjer so pripravili gasilsko veselico.

Med skupinami so zmagali Pustarji iz Brega, ki so predstavili temo Happy hippy Trolls. Foto: FotoDamj@n

V sprevodu so se sicer zvrstili štirje pustni vozovi in dvanajst skupin. Po openskih ulicah so se med drugim podale dišeče smrečice, družabne igre, pisani metulji, dimnikarji, buldogi, zračni baloni, jamski ljudje s pametnimi tablicami, vikingi, smučarji, nogometaši... Happy hippy Trolls iz Brega pa so s svojimi živimi barvami in zelo dovršenimi kostumi prepričali strokovno žirijo, ki jih je okronala za zmagovalce med skupinami. UP


Najbolj brano