FOTO: Na startu 19. Trnovskega maratona kar 175 tekačev

Z 19. izvedbo Trnovskega maratona so se danes odrezali člani vseh črnovrških društev in 175 tekačev. Pravljično osončen dan in odlične razmere na sedem in 21 kilometrskem teku v kar enajstih moških in desetih ženskih kategorijah, so okrepile prešerno vzdušje.

Organizatorji so bili, po petih letih zelenih zim, zadovoljni s 175 
tekmovalci na startu 19. Trnovskega maratona. Foto: Saša Dragoš
Organizatorji so bili, po petih letih zelenih zim, zadovoljni s 175 tekmovalci na startu 19. Trnovskega maratona. Foto: Saša Dragoš

ČRNI VRH > Leta 1974 rojena, s preko 3500 tekači leta 1981 še vedno najbolj množična tovrstna prireditev pri nas, vstopa v 50. leto. Domačin, vsestranski Lovrenc Habe je temu v čast, danes tekel na smučeh iz leta 1974.

Zelene zime so večino tekov odnesle. Marljivi Črnovrščani upajo na sneg in slavnostno izvedbo 20. Trnovskega maratona ob njegovem pol stoletnem jubileju prihodnje leto.

Danes pa so podelili množico kompletov medalj. V elitni kategoriji na 21 kilometrov je zmagovalce: Marka Tratnika (Modri dirkač), Anžeta Obrezo (Tribute team) in Matica Grošlja (TSK Idrija) ločila sekunda. Tekli so 54 minut in 14 oziroma 15 sekund. Za sedem kilometrov je zmagovalec Tijan Ogrič (TSK Idrija) potreboval 22 minut in 49 sekund.

Najstarejša - 80-letna tekmovalca Danijela Felca (Idrija) na 21 in udeleženca vseh 19. maratonov Alojza Rupnika (Ljubljana) na sedem kilometrski progi je od najmlajše tekačice Zale Beltram (GU 13 team) ločilo sedem desetletij.


Najbolj brano