Lani je vzdrževanje cest “požrlo” več kot milijon evrov

V prihodnjih dneh bodo začeli urejati krožišče na Škofijah proti Tinjanu in obnavljati cesto Kubed - Gračišče. Pri obeh naložbah gre za finančno sodelovanje koprske občine in direkcije za infrastrukturo. Sicer pa bo občina med drugim predvidoma februarja začela obnavljati Frenkovo ulico v KS Pobegi - Čežarji in se lotila obnove ter razširitve ceste Bonini - Prade.

V Popetrah so obnovili podporne kamnite zidove.
V Popetrah so obnovili podporne kamnite zidove. 

KOPER Lani so v koprski občini za nenačrtovane intervencije in investicijsko vzdrževanje na cestah namenili nekaj več kot 1,3 milijona evrov. Delovni stroji so najpogosteje brneli v KS Marezige, kjer so asfaltirali cesto Truške -Bočaji, pot v centru Marezig in skozi vas Babiči.

Več naložb so izvedli tudi na območju KS Gračišče, kjer so sanirali cesto v Popetrah in cesto Sočerga-Tuljaki-Butari, v KS Škofije, kjer so asfaltirali del javne poti za Stari grad in dostopne poti v Zg. Škofijah, ter v KS Črni Kal, kjer so uredili pot Dol pri Hrastovljah - Leskovce in povezovalno cesto Dol pri Hrastovljah - Zazid. Na novo so asfaltirali tudi javno pot v središču Grintovca v KS Šmarje in pot pri Belviju v KS Olmo - Prisoje.

1,3

milijona evrov je koprska občina lani namenila za intervencije in investicijsko vzdrževanje na cestah

V KS Pobegi - Čežarji so sanirali posedke med Cesto na Rižano in Potjo Elvire Vatovec, v Vanganelu pa pred sedežem krajevne skupnosti. Sanirali in razširili so tudi nevaren ovinek na cesti Vanganel -Montinjan in cesto v Jurinčičih v KS Boršt. V Sv. Antonu so uredili nov pločnik za varnejši dostop do šole. Poleg tega je občina v KS Sv. Anton uredila odvodnjavanje v Boškarjih in odvodnjavanje na območju KS Škocjan, in sicer v Bošamarinu. Pod okriljem participativnega proračuna so pred vrtcem v Rižani obnovili dotrajano vozišče in uredili parkirišče za potrebe vrtca Rižana.

Občina je lani zgradila več betonskih bankin, in sicer na cesti Movraž - Rakitovec in na cesti iz Prad proti Boninom ter betonirala pot Pr'Malna v KS Šmarje, dostopno pot v Dekanih in del ceste Koštabona -Dragonja. Poleg sanacije cest je občina v KS Vanganel, ob lokalni cesti Vanganel - Marezige, v Hrvojih v KS Gradin in v Popetrah v KS Gračišče sanirala podporne kamnite zidove.

Letos bodo na območju KS Škofije uredili cesto, kjer bo v okviru projekta Čisto za Koper in Ankaran potekala fekalna kanalizacija. Lotili se bodo druge faze rekonstrukcije ceste Boršt - Glem, sanacije ceste Brezovica - Gradin - Sirči in izboljšali prometne razmere na cesti Šušteti - Kortina.


Najbolj brano