Avdiovizualni performans Tadeja Droljca je novogoriško občinsko stavbo začaral v umetniško platno

Četrtkov večer si bodo mimoidoči na novogoriškem Trgu Edvarda Kardelja zapomnili tudi po čudežu, kakršnega zmore umetnost.

NOVA GORICA > Intermedijski umetnik in mednarodno priznani ustvarjalec Tadej Droljc (1981) je uprizoril avdiovizualni laserski spektakel, naslovljen Spectrum.

Preplet zvoka, slik in svetlobnih učinkov, oblikovan v celovit nastop, je tudi plod bivanja na enomesečni ruralni rezidenci v sklopu rezidenčnega programa R.o.R pod vodstvom zavoda BridA. Program R.o.R - Ruralno organizirane rezidence, ki ga zavod BridA izvaja že leta, je del prijavne knjige, tako imenovane BidBook, GO! Borderless, s katero si je Nova Gorica v partnerstvu s sosednjo Gorico prislužila naslov Evropska prestolnica kulture 2025.

“Takšnih in podobnih umetniških intervencij bo v prihodnje še več. Naziv evropske prestolnice kulture je Novo Gorico skupaj s sosednjo Gorico že pred uradnim začetkom, ki bo leta 2025, postavil na evropski zemljevid,” je na dogodku navdušeno ugotavljal novogoriški župan Klemen Miklavič.


Najbolj brano