Klovni kot navdih zmagovalke Anje Medle

Anja Medle je s svojo modno kolekcijo Klowns (Klovni) zmagovalka letošnje, že sedme izvedbe modnega dogodka Stylo. Vseh devet finalistov je predstavilo zanimive, privlačne, tudi drzne modne kreacije, strokovna ocenjevalna komisija pa je prvo mesto in nagrado 2000 evrov namenila barvno bogatim tekstilnim vzorcem, ki jih je mlada oblikovalka iz Novega mesta narisala in oblikovala sama.

Zmagovalna kolekcija Anje Medle, mlade modne oblikovalke iz 
Novega mesta, ki postaja že uveljavljeno ime na slovenski modni 
sceni.   Foto: Alenka Penjak
Zmagovalna kolekcija Anje Medle, mlade modne oblikovalke iz Novega mesta, ki postaja že uveljavljeno ime na slovenski modni sceni.  Foto: Alenka Penjak

KOPER > Zmagovalna kolekcija, s katero se je Anja Medle prijavila na javni natečaj Centra mladih Koper ter se z njo uvrstila med devet finalistov modnega dogodka Stylo, je nastala kot magistrska kolekcija ob koncu študija tekstilij na Naravoslovno-tehniški fakulteti v Ljubljani in pod mentorstvom profesorice, oblikovalke Almire Sadar.

Odločitev strokovne ocenjevalne komisije, ki so jo sestavljali Matea Benedetti (modna oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke Benedetti Life), Lorella Flego (televizijska osebnost), Petra Windschnurer (odgovorna urednica revije ELLE), Maja Lazar (modna stilistka) in Metod Črešnar (modni oblikovalec in kostumograf), ni bila lahka, saj se je po sobotni modni brvi dvorane Sv. Frančiška Asiškega sprehodila barvita, pestra, tehnično umetelna, trajnostno naravnana moda devetih mladih slovenskih oblikovalcev.

V sklopu dogodka, krone natečaja Centra mladih Koper, ki deluje znotraj Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, so se poleg Anje Medle predstavili še Neža Dapčevič, Pia Šilec, Lan Krebs, Neža Simčič, Tina Dovjak, Špela Hudobivnik, Manca Udovič in Gašpar Marinič.


Najbolj brano