Nov tekmovalni čoln za perspektivne izolske veslače

Izolska občina je Veslaškemu klubu (VK) Argo priskrbela nov profesionalni čoln vodilnega nemškega proizvajalca Empacher, vreden 13.660 evrov brez davka. Namenjajo ga najperspektivnejšim izolskim veslačem-reprezentantom Veslaške zveze Slovenije.

 Z leve:  nekdanji in sedanji predsednik VK Argo  Ecio Babič in  Erik 
Tul, župan Danilo Markočič in  Rajko Hrvat  

 Foto: Vir: občina Izola
Z leve: nekdanji in sedanji predsednik VK Argo Ecio Babič in Erik Tul, župan Danilo Markočič in Rajko Hrvat  Foto: Vir: občina Izola

IZOLA > “Zadali smo si, da bomo vlagali v sredine, ki vlagajo v mlade, šport in našo prihodnost. Pomembno je, da občina podpira zdrav življenjski slog,” je ob včerajšnji predaji tekmovalnega čolna povedal župan Danilo Markočič.

“Veslanje je v Izoli zelo priljubljeno, imamo zelo veliko podmladka. Kot pravijo, mora vsak Izolan veslati vsaj enkrat v življenju,” je o klubu in veslanju povzel njegov predsednik Erik Tul. O novi pridobitvi pa je pojasnil, da jo bodo uporabljali vsi perspektivni klubski veslači, ne samo najuspešnejši slovenski skifist in eden najboljših lahkih veslačev v svetovnem merilu Rajko Hrvat, ki pa je čoln že preizkusil (minuli vikend na Evropskem prvenstvu v nemškem Münchnu). “Še mesec je do svetovnega prvenstva na Češkem in po dveh dneh počitka se nanj že pripravljamo,” je naznanil.

Čoln bo služil tudi skifistki Nini Kostanjšek, ki se že dokazuje z odličnimi rezultati, in Mateju Markuži, članu slovenske mladinske veslaške reprezentance v zadnjih treh letih. V klubu pa si ne nazadnje želijo, da bi v Izoli v bodoče zaživel center vodnih športov.


Najbolj brano