Z računa podjetja naj bi za svoje nepremičnine vzela 200.000 evrov

Pod lupo preiskovalcev se je zaradi nakupa nepremičnin, za katere je porabila 200.000 evrov z računa podjetja, znašla podjetna direktorica iz Kopra. Poslovanje podjetja, ki ima sicer sedež v Izoli, je preverjala tudi finančna uprava in zaradi spornega posla poslala ovadbo na policijo. Ta je tožilstvu ovadila Koprčanko in njeno mamo.

Osumljena naj  bi    z   denarjem   podjetja       poravnala    nakup  svojih  
nepremičnin.  Foto: Profimedia
Osumljena naj bi z denarjem podjetja poravnala nakup svojih nepremičnin.  Foto: Profimedia

ISTRA > Koprski kriminalisti so po končani preiskavi tožilstvu, ki je usmerjalo preiskavo, zaradi zlorabe položaja in overitve lažne vsebine po naših podatkih ovadili 48-letno domačinko A. B. Že vrsto let se ukvarja z različnimi posli. Ta, zaradi katerega so jo ovadili kriminalisti, sega v leto 2017. Preiskovati so ga začeli, ko so s finančne uprave dobili kazensko ovadbo.

Pred petimi leti je osumljena brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi podjetja, za katere bi morala skrbeti, porabila skoraj 200.000 evrov, je ugotovitve kriminalistov povzela Anita Leskovec s koprske policijske uprave. Zajetno vsoto z računa podjetja naj bi osumljena porabila za svoje potrebe in s tem denarjem delno poplačala kupnino za nepremičnine, ki so nato postale njena last. Šlo naj bi za nepremičnine v Izoli. Tudi podjetje, z računa katerega naj bi nakazala denar, ima sedež v Izoli, ukvarjalo naj bi se s finančnimi storitvami.

200.000

evrov z računa podjetja naj bi osumljena Koprčanka porabila za plačilo svojih nepremičnin

Z neresničnimi podatki posojilno pogodbo overili pri notarki

V letu 2018 naj bi osumljena omenjene nepremičnine zavarovala s hipoteko v korist svoje mame, so še ugotovili kriminalisti. Pripravila je lažno posojilno pogodbo z mamo, po naših podatkih doma iz Izole, ki sta jo nato tudi overili pri notarki, a sta ji pri tem prikrili, da vsebina v dokumentaciji ni resnična. S tem sta storili kaznivo dejanje overitve lažne vsebine.

Finančna uprava se je pred leti zaradi neporavnanih davčnih obveznosti ukvarjala tudi s podjetjem 48-letne Koprčanke. Takrat so podjetju zarubili mobilne hišice in jih nekaj prodali na javni dražbi. Mediji so poročali, da je Koprčanka odprla celo vrsto podjetij, ki so se ukvarjala z zelo različnimi dejavnostmi, od zaposlovanja, turizma do finančnega in poslovnega svetovanja. V zadnjih letih pa jo najdemo tudi v podjetju s sedežem v Londonu, ki se ukvarja s kriptovalutami. Koprčanko smo včeraj poskušali priklicati na številko, ki je bila aktivna pred leti, vendar ni bila dosegljiva.


Najbolj brano