Od Karasa ... do Gregorčiča

Igralci SSG so v zadnjih mesecih pogosto na poti, saj hišne uprizoritve uspešno gostujejo v slovenskih gledališčih. Med njimi ima komedija Čudovita Jureta Karasa posebno mesto - je namreč produkcija, ki je v letošnji sezoni najpogosteje obiskala zunanje odre.

Romana Krajnčan in Danijel Malalan sta v glasbenem studiu 
posnela songe otroške glasbene predstave Na dvorišču, ki sta jih 
napisala Lojze Krajnčan in Feri Lainšček. Foto: RK
Romana Krajnčan in Danijel Malalan sta v glasbenem studiu posnela songe otroške glasbene predstave Na dvorišču, ki sta jih napisala Lojze Krajnčan in Feri Lainšček. Foto: RK

GoldonijevaKrčmarica Mirandolina je v tem mesecu gostovala v okviru abonmaja Gledališča Koper, otroška glasbena predstava Na dvoriščuLojzeta Krajnčana pa zabava otroke primorskih gledališč (protagonista Romana Krajnčan in Danijel Malalan sta v prejšnjih dneh posnela vse songe te glasbene predstave).

Ob svetovnem dnevu gledališča, ki ga obeležujemo 27. marca, bo Slovensko stalno gledališče odprlo 52. Teden slovenske drame z izredno ponovitvijo koprodukcije s Prešernovim gledališčem Kranj Meja sneženja. Besedilo Marka Sosiča v režiji Gorana Vojnovića bo ob slovesnem odprtju in podelitvi nagrad ZDUS spomin na tržaškega pisatelja, dramatika in režiserja, nekdanjega selektorja Tedna.

Gledališče bo dejavno izven sedeža tudi 12. aprila, ko bo na sporedu novo srečanje cikla Ars teatralis, ki nastaja v organizaciji programa Ars Radia Slovenija. Tokrat bodo štirje igralci, člani ansambla SSG Trst in SNG Nova Gorica, nastopili v goriškem Trgovskem domu. Večer bo namreč posvečen goriškemu slavčku Simonu Gregorčiču. Izbor in scenarij pripravlja mag. Matej Venier, režiser literarnega večera in radijskega prenosa bo Alen Jelen.

Pred začetkom prireditve, v kateri se bo poezija prepletala z glasbo, se bodo protagonisti poklonili velikemu pesniku s šopkom cvetja, ki ga bodo položili na spomenik v Ljudskem vrtu na Verdijevem korzu.


Najbolj brano