Adijo, Izola: Simonovič bo kandidiral v Kočevju

Branko Simonovič bo glasove za Našo deželo nabiral v Kočevju, so potrdili v stranki Aleksandre Pivec.

Branko Simonovič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Branko Simonovič Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA, KOČEVJE > Da si Branko Simonovič, ki si je med Izolani nabral veliko zamer, ne bo več upal podati v volilno tekmo na domačem terenu, je govorica, ki je v zraku že dolgo. Danes so jo v stranki Naša dežela, ki bo celotno listo kandidatov predstavila v četrtek, dokončno potrdili.

Presenečenje je, kako daleč od domačega mesta je pristal poslanec. “Branko Simonovič kandidira v VE 4 - Kočevje. Za ta volilni okraj se je stranka Naša dežela odločila, ker želi v središču Slovenije, VE 3 in VE 4 predstaviti celotno paleto predstavnikov, ki pokrivajo vsa temeljna področja stranke Naša dežela,” so vljudno pojasnili odločitev.

V Izoli bo barve stranke branil Tomo Drevenšek. “Želimo naglasiti, da je bil potrjen kot kandidat pred uradnim prestopom Branka Simonoviča,” odločitev opravičujejo v stranki.

Slišati je bilo namige, da se bo Izoli izognil tudi poslanec Gregor Perič, ki je med someščani prav tako vzbudil precej negodovanja. A v Povežimo Slovenijo so te govorice zanikali. Perič bo, vsemu in vsem navkljub, znova kandidiral v Izoli.


Najbolj brano