“Ministrstvo bo ukrepalo v naslednjih dneh”

Kot je bilo pričakovati, se je šolsko leto za Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana začelo brez ravnatelja, brez vršilke dolžnosti te funkcije in brez sveta zavoda. Zdaj čaka na ministrstvo.

Sežanska osnovna šola čaka na potezo ministrstva. Foto: Helena Race
Sežanska osnovna šola čaka na potezo ministrstva. Foto: Helena Race

SEŽANA > Na prošnjo šole je ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport sicer odobrilo šoli dodatno delovno mesto pomočnika v. d. ravnateljice, da je in bo poskrbel za nemoten začetek novega šolskega leta. To delovno mesto je z 20. avgustom zasedel Alen Kofol.

Do konca avgusta pa je svetu zavoda ostala možnost, da se konstituira. A se to ni zgodilo. Bojana Škabar, ki ji je mandat v. d. ravnateljice potekel 31. avgusta, je zato zadnji dan svojega mandata obvestila Občino Sežana kot ustanoviteljico in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da šola nima sveta zavoda, in posledično od 1. septembra dalje tudi ne v. d. ravnateljice.

To imenovanje lahko opravi samo svet zavoda, v izjemnih okoliščinah, ki jih predvideva 54. člen zakona o osnovnem šolstvu, pa tudi ministrstvo. “Če se do vključno 31. 8. 2021 Svet šole ne konstituira, v. d. ravnateljica obvesti MIZŠ in občino Sežana o nekonstituiranju sveta šole in o dejstvu, da s 1. 9. 2021 šola nima imenovanega v. d. ravnatelja. Obvestilo v. d. ravnateljice bo omogočilo, da bo lahko MIZŠ v skladu s 54. členom ZOFVI začel postopek imenovanja v.d. ravnatelja,” so nam v avgustu pojasnili na ministrstvu.

V sredo so nam potrdili, da so obvestilo šole dobili v torek. “Ministrstvo bo v naslednjih dneh izpeljalo postopke, ki so predvideni z zakonodajo,” so še zapisali.


Najbolj brano