Ni dogovora o asfaltni bazi

Na včerajšnjem svetu severnoprimorske regije, ki mu predseduje bovški župan Valter Mlekuž, so se župani v zadnji točki seznanili tudi s problematiko asfaltne baze v Vrtojbi, o čemer je izčrpno poročal župan občine Šempeter Vrtojba Milan Turk.

Na včerajšnjem svetu severnoprimorske regije, ki mu predseduje 
bovški župan Valter Mlekuž, so se   župani v zadnji točki  seznanili 
tudi s problematiko asfaltne baze v Vrtojbi. Foto: Leo Caharija
Na včerajšnjem svetu severnoprimorske regije, ki mu predseduje bovški župan Valter Mlekuž, so se župani v zadnji točki seznanili tudi s problematiko asfaltne baze v Vrtojbi. Foto: Leo Caharija

BOVEC > Kot je znano, si v Vrtojbi civilna iniciativa s podporo župana Milana Turka prizadeva za izselitev Kolektorjeve CP baze, ki s hrupom in prahom onesnažuje urbano okolje. Upajo, da bi se to zgodilo v prihodnjih dveh letih. Že pred časom so na občinskem svetu omenili, da bi bila morebiti ustreznejša lokacija na Dobravah ob Soči med Volčami in Tolminom.

To pa je dvignilo na noge tamkajšnje prebivalce in vse, ki so v zeleni soški dolini povezani s turizmom. Na vprašanje, ali so župani včeraj kaj novega povedali o usodi asfaltne baze, je tolminski Uroš Brežan odgovoril: “Smo se zgolj seznanili s problematiko. Debate ali iskanja rešitev ni bilo. Sam sem ponovil, kar sem povedal že na sestanku z okoliškimi domačini, turističnimi delavci in ribiči konec marca v Tolminu, namreč, da širitvi dejavnosti na separaciji odločno nasprotujemo, ker asfaltna baza ne spada v zeleno in razvojno trajnostno naravnano okolje.” Glasovi proti so bili zelo enotni tudi pred tremi leti, ko so se pojavili prvi poskusi, da bi baza vsaj občasno gostovala na Dobravah. Takrat se je oblikovala civilna iniciativa.

Župani so se pogovarjali o možnosti skupne predstavitve Mediteransko - kraške regije na Expu v Dubaju, predstavili so spletišče Tržnica na borjaču in se dogovarjali še o marsičem.


Najbolj brano