Cesta ne bo več preozka

Občina Ilirska Bistrica namerava obnoviti slabega pol kilometra lokalne ceste med Mežnarijo in Podstenjami ter ob tem urediti priključek na državno cesto. Za dela zdaj išče izvajalca.

V sklopu rekonstrukcije dela ceste za Podstenje bodo uredili tudi  
slabo pregledno križišče z glavno cesto Ilirska Bistrica-Ribnica. Foto: Katja Kirn Vodopivec
V sklopu rekonstrukcije dela ceste za Podstenje bodo uredili tudi slabo pregledno križišče z glavno cesto Ilirska Bistrica-Ribnica. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Bistriška občina namerava prenoviti 480 metrov lokalne ceste Mežnarija-Podstenje od njenega priključka na državno cesto do nedavno rekonstruiranega odseka. V sklopu rekonstrukcije je predvidena tako obnova vozišča ceste kot tudi ureditev priključka na državno cesto Prem - Ilirska Bistrica, pa tudi prenova odvodnja ceste z jarki in prepusti ter obnova prometne signalizacije.

Omenjeni odsek javne občinske ceste, ki povezuje Podstenje z državno cesto, je namreč v slabem stanju, z razpokanim asfaltnim tlakom. Cesta pa je tudi preozka za promet, ki se na njej odvija. Števnih podatkov o številu in strukturi vozil na tem odseku ceste sicer ni, se pa poleg osebnih vozil, manjših ter srednjih tovornih vozil na cesti odvija promet tudi s tovornjaki s priklopnim vozilom in tovornjaki s polpriklopniki.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste ne bo ogrožena varnost prometa na državni cesti, prav tako ne bo moteno redno vzdrževanje državne ceste. Občina zbira ponudbe za izvedbo del do 17. maja.


Najbolj brano