Vlada razrešila Antona Baloha

Na sinočnji seji je vlada razrešila Antona Baloha s položaja generalnega direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Anton Baloh Foto: Tomaž Primožic/FPA
Anton Baloh Foto: Tomaž Primožic/FPA

LJUBLJANA > Zakaj so se v vladi odločili odsloviti bivšega ravnatelja Osnovne šole Koper z vodstvene funkcije v omenjenem direktoratu, še poizvedujemo, saj v vladnem gradivu s sinočnje seje to ni pojasnjeno. Navajajo le, da je vlada izdala odločbo, “s katero se Anton Baloh z 21. februarjem 2021 razreši s položaja generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport”.

Namesto njega so za vršilko dolžnosti generalne direktorice imenovali mag. Heleno Kujundžić, in sicer od 22. februarja do imenovanja generalnega direktorja oziroma direktorice po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 21. avgusta 2021. Kunjundžićeva je mariborska podžupanja in članica stranke SMC.

Anton Baloh, nekdanji dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Koper je položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja na direktoratu nastopil sredi julija 2019, od januarja lani pa je funkcijo opravljal s polnimi pooblastili.

Zamenjali vodje treh direktoratov

To ni edina zamenjava vodilnih v direktoratih šolskega ministrstva. Poleg Baloha je vlada razrešila tudi Jano Javornik Skrbinšek, generalno direktorico direktorata za visoko šolstvo. Njeno funkcijo bo prevzel Franc Janžekovič iz mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko.

Direktorat za investicije na šolskem ministrstvu pa bo namesto razrešenega Iztoka Žigona prevzel Tomaž Belinger.


Najbolj brano