Na Cerkljansko po doživetja in zdravje

S sprejemom pred Radiom Odmev, ki mu je posvetil 500-kilometrsko pešačenje, je Ermin Oblak sklenil akcijo, v kateri je zbral 800 evrov za Vero in luč. Cerkljanska pa je medtem dobila karto pohodnih poti.

Ermin Oblak (drugi z desne) je s somišljeniki sklenil 500 kilometrov poti čez Cerkljansko, ki je medtem dobila odlično karto 
pohodnih poti. Foto: Saša Dragoš
Ermin Oblak (drugi z desne) je s somišljeniki sklenil 500 kilometrov poti čez Cerkljansko, ki je medtem dobila odlično karto pohodnih poti. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > “Ermina spremljam že od nesreče. S svojo neomajno voljo je vsem v veliko spodbudo,” se je na sprejemu Ermina Oblaka po koncu 500-kilometrske poti čez Cerkljansko in delno Idrijsko poklonil župan Gašper Uršič. Navdušeni so bili organizatorji iz Radia Odmev, za katerega 50-letni jubilej je Oblak 500 kilometrov prehodil sam in deloma s spremljevalci. Pot je združil z dobrim namenom. Za skupino Vera in luč pri župniji Cerkno, ki pomaga otrokom in odraslim s posebnimi potrebami, je zbral dobrih 800 evrov. Brezmejno vrednost pa ima navdih, ki je pomemben mnogim in ga je izpostavil Uršič. Odkar se je po padcu z jablane pred 14-leti leto dni pozneje proti pričakovanjem zdravnikov postavil na noge, je nenehno v gibanju. V teh letih je prehodil nekaj sto tisoč kilometrov in za hojo navdušil ogromno ljudi, tudi invalidov. Tokrat se mu je ob spremljevalcih in pomočnikih Marjanu Bajcu in Ivani Rupnik pridružilo okrog 40 pohodnikov.

V bodoče bo organizacija poti lažja, saj je LTO Laufar natisnil karto z opisi osmih poti po vsej Cerkljanski. Ne vodijo le mimo največjih naravnih in kulturnih znamenitosti, pač pa mimo vseh lokalnih ponudnikov zdravih pridelkov in rokodelskih izdelkov. V teh dneh bo vir zdravja in doživetij predvsem pohodništvo, po povratku v običajne čase pa se bo pri vseh ponudnikih mogoče tudi ustaviti. Oziroma bo, kot je zapisala Minca Slakonja iz Laufarja, “ob raziskovanju Cerkljanske in obisku lokalnih ponudnikov mogoče delček Cerkljanske vzeti s seboj. V obliki skrbno izdelanega spominka ali kot kulinarično dobroto.”


Najbolj brano