Novogoriški rutinerji torpedirali oslabljene mornarje

Tudi Portorožani niso več neporaženi. Kar presenetljivo jih je je v njihovi dvorani premagala Nova Gorica, ki je s tem povezala tri zmage, dve na gostovanjih v primorskih derbijih.

Jan Močnik (z žogo) je na igrišču preživel 40 minut in spet 
prispeval velik delež za zmago Gorice. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Jan Močnik (z žogo) je na igrišču preživel 40 minut in spet prispeval velik delež za zmago Gorice. Foto: Tomaž Primožič/FPA

LUCIJA > Po treh zaporednih zmagah se Portorož že sooča s prvimi kadrovskimi težavami, kajti poškodovanemu Alenu Katonarju se je zavoljo težav s hrbtom pridružil še Aleksa Kojadinović, zato pa se je po samoizolaciji na igrišče vrnil Deni Hodžić. Očitno lačen košarke je že v uvodni četrtini brez zgrešenega meta z ducatom košev tlakoval pot do domače prednosti, ki je v 18. minuti narasla na 47:36, gotovo pa bi bila še višja, če ne bi Novogoričanov nad vodo držal Jan Močnik.

Medtem ko se je Maksim Gorbačov kar nekako neopazno bližal trojnemu dvojčku (naposled 15 točk, 10 skokov in 8 podaj), sta se na drugi strani razigrala veterana Marko Marcetič (41 let) in Saša Mučič (37) ter hitro izničila portoroški naskok. Trener gostiteljev Samo Miška je skušal ob pomanjkanju visokih igralcev na trenutke čarati z nizko peterko brez centra, ampak rutinirani gostje so našli rešitev za vsako taktično zanko istrske zasedbe. Zadnji juriš Portoroža sta z nekaterimi čudnimi odločitvami ustavila še sodnika in mornarji so morali prvič letos položiti orožje, Gorica pa je po dobljenem trilerju v Sežani premagala še drugega lokalnega tekmeca, ki lahko obžaluje zgolj skromno izvajanje prostih metov. Če jih zgrešiš devet in izgubiš tekmo za šest točk, je matematika seveda zelo jasna.

Portorož : Gorica 75:81

Dvorana ŠRC Lucija, brez gledalcev sodnika Mauer (Postojna) in Kosmač (Idrija); četrtine - 27:22, 20:18, 13:24, 15:17. Portorož: Gorbačov 15 (6:4), Vac 5 (6:3), Rogelja 17 (6:5), Šćekić 8 (2:0), A. Cvetičanin 12 (4:4). Trener: Samo Miška. Gorica: Vinazza 9, J. Močnik 16 (3:2), Marcetič 16 (6:6), Lipičar, Gavez, Tavčar 4, Petejan 12, Devetak 4, Mučič 20 (5:3). Trener: Jure Pušnar. Osebne napake: Portorož 19, Gorica 24; prosti meti: Portorož 25:16, Gorica 14:11; trojke: Portorož 35:9, (Gorbačov 3, A. Cvetičanin, D. Hodžić in Rogelja po 2); Gorica 28:10 (J. Močnik 4, Mučić 3, Marcetič 2, Vinazza 1); skok: Portorož 40, Gorica 33.

Deni Hodžić, igralec Portoroža: “Razmeroma dobro smo delovali v coni, toda v tretji četrtini je Gorica unovčila vse svoje izkušnje. Poraz ni tragedija, izgubili smo proti moštvu, ki bi se lahko borilo celo za vrh druge lige, čeprav so novinci.”

Jure Pušnar, trener Gorice: “V prvem delu je Portorož prevladoval, v nadaljevanju pa smo jih umirili in prelomili tekmo. Po odhodu mladega Luke Ščuke (dobitnik bronaste kolajne na EP 2019 z reprezentanco U-18 se je preselil k Cedeviti Olimpiji, op. a.) smo morali malce spremeniti načrte, kljub dobrim predstavam pa ne želimo ničesar prehitevati. Prvenstvo je še dolgo.”


Najbolj brano