V grmovju so opazili dva skuterja

Včeraj so policiste obvestili o dveh skuterjih, puščenih v grmovju ob avtocestni ograji na Fernetičih, za katera je obstajal sum, da sta ukradena.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Policisti so po preverjanju ugotovili, da gre za motorno kolo znamke honda SZ 150 in motorno kolo znamke yamaha XC 300, obe z italijanskimi registrskimi oznakami. Za prvo so ugotovili, da je beleženo kot ukradeno 13. avgusta letos v Italiji, izvor drugega pa še ugotavljajo.

Vozil je pijan

Včeraj zvečer so policisti v Izoli ustavili 69-letnega voznika avtomobila iz Ankarana. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 miligrama alkohola v litri izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, muz odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Listina je bila ponarejena

Na mejnem prehodu Starod so obravnavali voznika tovornega vozila, 41-letnega državljana Hrvaške, s ponarejeno CMR listino. Listino so zasegli, sledi kazenska ovadba.

Vlomilec na Maliji

Na Maliji je nekdo ponoči vlomil v hišo, jo pregledal in premetal. Kaj je ukradel, še ugotavljajo.

Kolo je izginilo

V Luciji so ponoči ukradli nezaklenjeno kolo scott, tip spark 29, črne barve s sivimi odtenki in rdečimi črtami, staro 3 leta, vredno 800 evrov.

Predelan skuter so mu zasegli

Danes zjutraj so po opravljanem tehničnem pregledu v Izoli 16-letniku zasegli skuter piaggio ZIP-5O, ker je predelan, da doseže večjo hitrost od dovoljene.

Ilegalno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od srede do danes, obravnavali devet oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno. Obravnavali so po štiri državljane Alžirije in Afganistan ter državljana BiH. Vsi postopki še potekajo.

Prometna nesreča s pobegom

Policisti so včeraj popoldne obravnavali prometno nezgodo s pobegom v Tolminu. Oškodovanec je včeraj popoldne opazil, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v prednji del njegovega avtomobila znamke renault, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru pred večstanovanjsko hišo. Na omenjenem vozilu je nastala materialna škoda.

Trčil v hišo

Včeraj ob 17.46 je bila policija obveščena o prometni nezgodi v naselju Predgriže. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na travnik in nato trčil v hišo. V prometni nesreči se voznik poškodoval, na vozilu je nastala škoda. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Delavec je padel

Včeraj ob 13.39 je bila policija obveščena o delovni nezgodi na območju Ajdovščine, kjer se je poškodoval delavec ene od gospodarskih družb. 28-letni delavec, državljan BiH, se je poškodoval pri umikanju z območja žerjava, po nekaj korakih je padel v globino 1,4 metra med zložene stebre in si poškodoval glavo. Po nezgodi so poškodovanega delavca odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Poleg pristojnih pravosodnih organov so o nesreči delavca obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Glede na sedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preščipnil vodnik električne napeljave

Včeraj pozno popoldne so policisti na območju vasi Smast obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Policisti so ugotovili, da je neznanec pred dvema dnevoma pristopil do zunanje enote toplotne črpalke pri eni od hiš in z neznanim predmetom poškodoval oziroma preščipnil dovodni vodnik električne napeljave. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena škoda v višini približno 500 evrov. Bovški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Porisal fasado

Včeraj ob 8.22 so policiste obvestili, da je neznani storilec tekom noči z grafiti porisal fasado objekta lokalne skupnosti v Solkanu. Po dejanju je nepridiprav odšel neznano kam, s tem nezakonitim dejanjem je storilec povzročil za približno 300 evrov škode. Na podlagi predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja s strani oškodovanca policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.


Najbolj brano