Delovno poletje na Poti miru

Ker na Poti miru, ki povezuje dediščino prve svetovne vojne, naravne in kulturne zanimivosti, nikoli ni miru, je tudi poletje za direktorico fundacije Mašo Klavora delovno. Med drugim se pripravlja na jesensko predstavitev strateškega projekta Walk of Peace v Bruslju z upanjem, da ga bodo prepoznali kot najboljšega v Evropi.

Maša Klavora z vsem srcem verjame v projekt Pot miru.
Maša Klavora z vsem srcem verjame v projekt Pot miru. 

TOLMIN > Maša Klavora je z družino na morju že bila, poletje bo delovno. “Za nekaj dni bomo kljub temu šli po Sloveniji, da unovčimo bone in s tem pomagamo turizmu. Natančnega načrta še nimamo,” napoveduje.

Zavzeto se pripravlja na predstavitev Interreg projekta Walk of Peace v Bruslju. “V ožji krog šestih najboljših smo že prišli, upamo na zmago.“ Kot pravi, ji za idejo o zgodbi Poti miru bije srce in vanjo res verjame. Razvijajo blagovno znamko poti, ki bo povezala kraje ob nekdanji fronti in v zaledju, kjer so pred sto in več leti potekali boji, nadgrajujejo sodelovanje na študijsko-raziskovalnem, turistično-promocijskem in izobraževalnem področju ter na področju valorizacije in zaščite premične in nepremične dediščine prve svetovne vojne. “Vse to počnemo z iskrenim upanjem po bivanju in ustvarjanju v miru, kar je možno le, če ne bomo pozabili, kaj vojne povzročajo, če se bomo srečevali, spoznavali in spoštovali.” Pred dnevi je bila na delovnem sestanku v Novi Gorici: “S predstavniki občine in koordinatorjem na ukrajinskem veleposlaništvu se dogovarjamo o obnovi spomenika ukrajinskim vojakom v Panovcu. Madžari gradijo nov spomenik na območju Prevala nad Novo Gorico.” Sodeluje pri pripravah na koncert miru v Kobaridu sredi avgusta z upanjem, da ga novi val epidemije ne bo preprečil. Kot aktivistka in tolminska podžupanja pa pomaga pri vseh dogodkih v občini. “Če je le čas, grem v naravo, kjer v trenutkih tišine črpam energijo in mir.”


Najbolj brano